söndag 16 maj 2010

Stolt!


En del barn är ju bara duktigare än andra...


Idag är det söndag! Söndag betyder ju, som vanligt, simskola! Den här terminen ligger simskolan klockan 12, vilket är en värdelös tid. Hela söndagen blir ju förstörd. Hela helgen blir ju förstörd!? Fast den här helgen var ju faktiskt hela 4,5 dagar...

Men vi står ut! Vi ser hur sonen älskar sin simskola och hur han lever upp i bassängen tillsammans med sina lektionskamrater. Dessutom ser vi alla tusenlappar och all tid vi lagt ner på babysim, barnsim och nu simskola. Vi stretar på!

Den kommunala simskolan har precis omorganiserat sig. Alla kommunala organisationer brukar omorganisera sig ungefär vart tredje år. Jag tror simskolan klarat sig från de flesta omorganiseringar tidigare, men nu var det visst dags. Tidigare hade man delat in alla grupper i nivåer som var mellan nivå ett till fyra. Nivå ett var nybörjare och fyra var avancerade simmare. Nu har man delat in den i nivåerna "röd" (tidigare nivå ett), gul (tidigare nivåerna två och tre) och grön (tidigare nivå fyra).

Sonen gick direkt in i nivå två och sedan i nivå "gul". I nivå "gul" kan man få gå i många terminer. Målsättningen är att man ska kunna simma 25 meter bröstsim och tio meter ryggsim för att avancera. Idag hade vi ett utvecklingssamtal med simläraren.

Sonen är den enda eleven i gruppen som kommer att gå vidare från "gul" till "grön"! Nästa termin kommer att hållas i djupa bassängen tillsammans med mycket större barn. Vi är så stotla! All babysim har betalat sig! Nu kommer vi öva simning hela sommaren!



Förresten plankade jag och frun in på Eriksdalsbadet idag. Bara så där! Hepp! Vi hann simma en hel del! En bra dag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar