söndag 31 januari 2010

Nyttig söndag


Vaknade, låg och drog mig, åt en skön frukost. Frun, sonen och stora kusinen gick ut i parken och åkte pulka. Jag åkte iväg till viktminskningsintitutet och gick på min husmorsgymnastik. Träningen gick bra, även om jag fortfarande tycker det är ganska tråkigt...

Sedan åkte vi och spelade bowling. Vad det är kul att spela bowling!! Vi gick till Imperial Lanes i Sickla. Vansinnigt roligt. Jag, frun, sonen och stora kusinen spelade i en timme. Jag spöade frun i första serien och frun spöade mig i andra serien. Fast den hann vi inte riktigt spela klart. Så det borde ju betyda att jag vann lite mer än frun!?

När vi kom hem bakade vi pizza. Gott!

Jag har packat och förberett mig inför morgondagens resa till Örnsköldsvik. Gruvar mig dock för flygresan i det lilla, lilla propellerplanet. Mitt i snöstormen!? Usch!!

lördag 30 januari 2010

Lördag


Sonen väckte oss, men jag försökte nonchalera det. Jag sov helt sonika vidare... Det gick sådär!

Sedan mysig frukost med melodikrysset. Därefter börjar ju helgen. Det vet ni som följer denna blogg. Det verkar som jag förvandlats till en gammal rutinneurotiker, men det ska bara vara så. Vi lyckades lösa hela krysset, även om vi hade lite problem med ordet "kvanting" som betyder pojkspoling/slyngel, typ...

Sedan var det en härlig vinterdag i parken. Vi madrasserade stora kusinen i termobyxor och tjock jacka. Vi var likadant klädda med dubbla långkalsingar och raggsockor. En fin kall, frisk vinterdag. Varm choklad i termosen. Helt fantastiskt fint!

Efter att ha tinat upp ens stund hemma drog jag till Pelikan! Världens bästa krog på Söder. Har har farsan, farfar och gammelfarfar suttit. Genuin husmanskost serverad på bästa sätt. Ni har väl testat köttbullarna, pyttipannan, tjälknöl eller wallenbergaren? Själv åt jag VÄRLDENS GODASTE rotmos med fläsklägg! Serverades med tre sorters senap. Mmmmm, vad gott! Har nog inte ätit det sedan sjuttiotalet hemma hos mormor. Rekommenderas varmt!
God mat och dryck gör sig bäst tillsammans med glada vänners sällskap! Tillsammans med fd kollegor och vänner från Greklandstiden. Mycket skvaller och uppdateringar hann vi med. Jag är välsignad med goda vänner!!

Sedan hem till sonen. Frun och stora kusinen stack iväg på bio medan jag och sonen spelade lite Zelda. Alltför länge och alltför sent... Men förhoppningsvis sover han/vi länge imorgon!

Kali nichta, vänner!

PS! Bilden är från stora hallen, Port Arthur, även kallad "Pottan". Anrik matsal! GÅ DIT!!

Facit


Veckans facit till melodikrysset. Ha en trevlig helg!

fredag 29 januari 2010

Fredag


Vaknade upp i ett insnöat Gävle. Åt god frukost och jobbade lite från hotellrummet. Hann göra en del spontanbesök hos kunder innan jag styrde kosan hemåt

Vissa delar av vägen var riktigt läskigt att köra. Det var en sådan "snörök" att man knappt såg handen framför sig. Fick krypa i 70 km/tim på motorvägen. Sikten var lika med noll. Man fick höra sig fram istället. Man hör ju när man närmar sig vägrenen... Gudskelov sprack det upp vid Uppsala. Sedan var det vacker vinter hela vägen hem. På vägen träffade jag de närmaste kollegorna över en lunch. God sushitallrik i goda vänners lag. En hel del snack avhandlades. Både privat och jobb.

Sedan en sväng förbi kontoret och packa en utställning och material till kundbesök uppe i Norrland på måndag. Har redan nu blivit nervös inför flygresan i det lilla propellerplanet. Ingen snöstorm på måndag och tisdag, tack!

Nu hemma i soffan framför TVn. Vi har ätit en god tacomiddag. Frun beställde denna efter all fasta och upptrappningsmat hon genomlidit de senaste veckorna. Vi har även fått besök av stora kusinen från Skåne. Trevligt!

Fredagsmys!

torsdag 28 januari 2010

Design


Klart den är designad! Men är det bra design? Nej!

En designer som formgiver en tapet fylld med stora röd/gröna blommor och svarta siluetter av fåglar borde straffas!

Säkert helt rätt i tiden! Säkert supertrendigt! Men jag har upplevt 70-talets alla svulstiga färger och blommor. Nej, det var inte snyggt då heller! Tänk er att vakna upp tillsammans med denna skittapet!? Gudskelov att jag är så närsynt att jag inte ser något förrän glasögonen sitter på näsan eller linserna ligger på hornhinnan...

Insnöad


Jag och sonen gick upp i morse och tog en lugn frukost. Frun hade redan gått iväg i ottan för att jobba. Jag packade mina väskor och vi tog bilen ner till dagis eftersom jag sedan skulle vidare.

Jösses vad mycket snö? Tro inte att en enda gata hunnit bli plogad!? Här i Stockholm har vi lagt ut väghållningen på privat entreprenad. Det kallas visst för "valfrihet"! Fast jag kan inte komma på att jag valt att inte ha någon som helst väghållning!? Bilen halkade och sladdade runt ordentligt i snömodden innan vi var framme.

Sedan åkte jag iväg till mina möten. Idag skulle jag jobba i Uppsala, Hudiksvall och Sundsvall. Jag kom, som planerat, till Uppsala och hann med mina möten. Hade en trevlig lunch innan jag sedan skulle iväg norrut. Vid Gävle var det väldigt halt, men vädret var ändå helt OK. Då hör jag på radion att E4an är helt avstängd vid Söderhamn och Sundsvall. Detta på grund av långtradare som fastnat och blockerat hela vägen. Inte ens polisen kunde komma fram.

Min kund i Hudiksvall ringde sedan och berättade om snökaos och bilkaos. Jag körde av motorvägen vid Gävle Bro. Tog fram datorn och kollade vädret och trafiksituationen innan jag ringde hotellet och bokade rum. Tack och lov att de hade rum kvar. Nu är det helt fullbokat i hela stan... Har bokat om Sundsvall men försöker ta mig upp till Hudiksvall under morgondagen. Går det så går det!

Så nu sitter jag här i in ensamhet och försöker jobba undan lite i mailhögarna. Jag har fått ett handikapprum. Stort och fint, fast utan badkar. Just nu roar jag mig med att hissa sängen upp och ner både i ryggen och under benen. Nu sitter jag i "hjärtsäng"!? Kul värre!

onsdag 27 januari 2010

Kurar...


Kurar är ett mysigt ord. Jag gillar allt som är mysigt. "MYYYYS!", skulle min bror ha sagt. Jag tror han tycker vi mysar lite för mycket i den här familjen Vi kan gå runt och "skrota" i pyjamas och morgonrock fram till eftermiddagen. Bara för att det är så mysigt!

Ute breder sig snökaoset ut sig! Jag och sonen sitter inne och kurar. Och det är mysigt!

Frun jobbar ikväll och är väl inte helt enig med allt det positiva som ovädret för med sig. För hon får fixa och trixa med strandsatta resenärer, stängda flygplatser, inställda tågavgångar och allt som ovädret för med sig. Tur att hon har gångavstånd hem från jobbet...

Undrar om jag kommer iväg till Uppsala-Hudiksvall-Sundsvall imorgon!?

tisdag 26 januari 2010

Snöoväder


Snöoväder är på ingående! Alla är varnade och viktiga samhällsfunktioner är hotade. Det brukar betyda att de stackare som bor i skogen får vara utan el i en vecka. Hugg ved till värmen och köp T-röd till stormköket...

Undvik att ta bilen och stanna om möjligt hemma. Lätt att säga, eller hur? Jag jobbar i/från bilen. Jag måste ut på vägarna. Imorgon ska jag till Norrtälje. E18 brukar ju vara den första vägen som drabbas av trafikkaos. Försöker alltid undvika Västerås och Norrtälje in i det längsta.

På torsdag är det värre. Då ska jag till Uppsala, Hudiksvall och Sundsvall. Kusten ska vara värst drabbad... De rekommenderar att ha med snöskyffel och varma kläder. Får väl köpa en skyffel och ta med skidbyxorna. Men E4:an borde de väl klara av att hålla att hålla fri?

Bara de inte har lagt ut snöröjningen på entreprenad, som här i Stockholm! Den som bjuder lägst får jobbet. Och nu är alla jätteförvånade över att gator och trottoarer är helt täckta av ett 2 dm tjockt lager av is... Suprise!! För att inte tala om alla höftfrakturer som ligger på sjukhusen i hela länet! Vad billigt det blev!? Gud, vad bra med "valfrihet"!?

Glöm inte packa;
  • Spade
  • Värmeljus
  • Termobyxor
  • Matsäck
  • Ipod
  • Sovsäck?
Kanske dags att boka av hotellrummet?

Äntligen


Äntligen har jag tvättat bilen! Nu glänser den som ny! Den var så skitig att inte ens skattemärke eller nummerplåtarna syntes.

Skattemärket behövs visst inte längre. Men poliserna kan bli lite sura om inte registreringsskylten syns. De kan ju tro att jag vill smita undan biltullarna. Och det vill jag inte!

Min bil är döläcker! Medelsvensson rules!

måndag 25 januari 2010

Guldbaggegalan...


...var en ganska seg tillställning!

Jag har beställt filmerna;
  1. Bröllopsfotografen
  2. I taket lyser stjärnorna
  3. I skuggan och värmen
Jag borde absolut gå mer på bio!

Måndag


Idag höll vi på att försova oss, jag och sonen. Frun gick till jobbet redan vid 5.30-tiden. Jag hade svårt att sova inatt då gammelkatten inte varit riktigt kry. Vi får se hur det går med hans medicininställning...

Lämning till nya dagiset och sedan iväg till kontoret. Där var det rörigt värre på grund av en massa ombyggnationer. Jag hann få ett nytt passerkort, ny larmkod och packa en massa saker som jag skulle ha med mig på kundbesök.

Lunchen avnjöts tillsammans med favoritkunderna på det stora sjukhuset. Jag är tvungen att skriva så då de börjar hitta till Facebook... *hahahaha* Fast det var en himla trevlig lunch ändå! Lite mer pyssel och jobb innan jag hann förbi viktminskningsinstitutet och ett pass av min husmorsgymnastik.

Det är ganska bra att vara kille på ett sådant ställe. Majoriteten är ju kvinnor, så man har oftast omklädningsrumet för sig själv. Fast idag var det trångt om saligheten. Både i omklädningsrummet och på själva träningen. Efter nyår är det verkligen högtryck på stället. Vi får väl se hur många som är kvar om någon månad?
En av deltagarna var en äldre, mycket äldre, man med ett stooort bukomfång. Modigt av honom att komma hit! Träningsformen här kallas "pulspass", vilket innebär att man gör en cirkelträning där en av stationerna är att mäta sin puls. Meningen är att man ska få upp pulsen till en ganska hög nivå så att man jobbar hårt och intensivt. Nivån på pulsen beror ju på ålder och personliga förutsättningar. Jag brukar pumpa upp pulsen till ca 130. Då svettas jag och jobbar bra! Den äldre mannen fick aldrig till sin pulsmätning. Han förstod inte riktigt hur mätapparaten fungerade. Flera av personalen försökte hjälpa honom, men displayen visade hela tiden en puls på 80, hur hårt han än jobbade. Ingen förstod något, allra minst mannen själv. Efteråt träffade jag mannen i omklädningsrummet. Vi talade om ditt och datt. Bland annat berättade mannen om sin pacemakeroperation!?
Lycka till med att få upp den pulsen, viktminskningsinstitutet!

Nu sitter jag på ett hotellrum i Gävle och kollar på TV. Har köpt lite smågodis och ska sitta och kolla in filmgalan. Inser att jag knappt sätt en film i år. Ska genast gå in på Lovefilm och boka in alla vinnarna. Har sett dokumentären om Ebbe Carlsson, "Ebbe - the movie" och den om Farah Diba, "Drottningen och jag". Fast var inte hon egentligen kejsarinna? Och så såg jag "Sommaren med Göran". Den var kul och underhållande. Men kanske inte en väldsomvälvande film? Ska bli spännande....

Sedan ett bad och en skön natts sömn!
Kali nichta!

Zelda



Jag är skadad! Zeldaskadad!

Spelade Zelda igår, uppenbart med stor inlevelseförmåga. Av allt svärdshuggande och bombkastande har jag nu fått en muskelinflammation i armen. Tur att jag får vila mig lite från spelet då jag är ute och reser...

Fram med Voltarentabletterna! Kanske kan jag sjukskriva mig? Det vore ju helt perfekt! Då hinner jag ju spela mera Zelda!

söndag 24 januari 2010

Söndag

Lugn och skön söndag tillbringades mest ute i parken. Pulkaåkning, eller snarare iskaneåkningrumpan, varvades med korvgrillning.

Sedan hem och spela lite Zelda. Har inte fuskat en enda gång. Men nu har jag fastnat i ett tempel och vet inte riktigt hur jag ska ta mig ut. Har ett gäng tjattriga apor som följer mig överallt.
Tips någon!?

Man rör på sig...

Jojomensan! Här är den världsvana killen som är ute på affärsresor jämt och ständigt. Glamoröst som bara den!

Imorgon bär det av till Gävle, och senare i veckan ska jag upp till Sundsvall. Veckan därpå är det dags för Örnsköldsvik på måndag och till Visby på torsdagen. Har även en resa till Östersund planerad veckan därpå. Men när ska jag hinna till Sollefteå? Kan man flyga över dagen?

Vissa av flygbolagen är så små att den internationella resebyrån inte ens har med dem i sitt bokningssystem. Tur att man har ett förflutet som resesäljare och är van att boka själv.

Lite annat än när man arbetade inom resebranschen, kanske. Men kul nog ändå! Nu hinner jag inte skriva mer. Måste boka in en hyrbil och en del flygtaxiresor. Håhå, jaja...

lördag 23 januari 2010

Teatersupé

Såg precis ett lagom trevligt program på TV. Det heter "teatersupé" och handlar om att några skådespelare på en teater lagar mat till resten av ensemblen. Sedan sitter alla, efter avslutad föreställning, och äter gott. Runt bordet avhandlas då en massa intressanta samtal.

Skit i samtalen! De var faktiskt inte så intressanta! Men gissa vad de åt till förrätt? Laxceviche!

Kom ihåg var ni läste om denna rätt först!

Viktminskning


Som de flesta vet så har jag gått ner en hel del i vikt det senaste året. Under sommaren passerade jag "all-time-high" på vågen. Tresiffrigt värre var det! När vi kom hem från semestern påbörjades mitt nya smala liv.

Jag hade redan bokat mitt inskrivningssamtalviktminskningsinstitutet innan vi åkte. Under semestern försökte jag börja ett lite mer sundare liv. Varje dag tog jag långa strandpromenader. Visst åt jag och drack en del, men försökte ändå välja det lite mer hälsosamma alternativen på tavernornas menuer.

inskrivningssamtalet träffade jag min hälsocoach. Alla mått och världen togs. Mål sattes upp och jag fick mitt träningsprogram. Cirkelträning två gånger i veckan, 8000 steg per dag, gruppträffar varannan vecka och vägning varannan vecka. Jag tog ett konditionstest vars resultat faktiskt var riktigt bra!? Jag utrustades med skolböcker och en stegräknare och sedan var det bara att sätta igång!

De första tre veckorna hette "rivstart". Under dessa veckor fastade jag helt och åt endast soppor och drycker fyra gånger per dygn. Jobbigt i början, men gick sedan bättre och bättre. Resultatet kom snabbt. Jag rasade över tio kilo bara under denna period. Efter det fick jag försiktigt börja äte lite snäll mat. Upptrappning efter fasta måste man göra försiktigt efter ett noggrannt program. Annars kan man riskera att drabbas av tarmvred.

Därefter fortsatte jag ett par veckor med två mål lagad mat, efter en speciell diet, varvat med två mål med måltidsersättningar. Målvikten nåddes faktiskt snabbare än väntat. Nu är jag inne i "bibehållandefasen" vilket innebär att man ska få balans på föda och motion för att behålla sin målvikt livet ut. Programmet pågår under minst ett år. Gruppträffar, träning, coaching och konditionsuppföljning pågår ständigt.

Viktminskningsintitutet registrerar allt i en databas. Ur denna faktabas har flera kliniska studier gjorts. Studier som resulterar i avhandlingar som presenteras på löpande band. Bland annat på senaste läkarstämman. Det finns vetenskapliga bevis på att viktminskningsinstitutets program är världsledande. Programmet används även på Karolinska Universitetssjukhusets viktminskningsenhet. All fakta finns dokumenterat!

Utmaningen för mig, som är en medelålders man, är inte att gå ner i vikt. Det gick enkelt! Min stora utmaning ligger i att behålla min nya vikt. Vi män kan rasa i vikt snabbt, men vi går lika lätt upp igen... Mitt problem är nog inte godis, snack eller onyttig mat. Mitt problem har varit för lite tid, för lite träning, för lite rörelse. Att fylla fyrtio, få barn, byta till ett stillasittande jobb leder nog ofelbart till "ökad gravitation"...

Jag har fått en massa uppmuntran från omgivningen. Fast en del personer säger ingenting. Förmodligen för att de inte ser någon skillnad. Jag är likadan! Jag ser aldrig om någon gått ner eller upp i vikt. Jag ser i och för sig inte om någon byter frisyr eller kläder. Jag antar att jag mer ser till människors inre kvaliteter. Det är väl bra? Jag tolkar det som bra i alla fall!

Men sedan har jag fått en del negativa kommentarer typ; "Det där verkar inte nyttigt!", "Låter onaturligt farligt!", "Jag har en kompis som tappade håret/blev galen/fick epilepsi!", "Det där kan verkligen inte vara nyttigt!", "Resultatet kommer aldrig att hålla!"

Fast vid närmare eftertanke har dessa kommentarer alltid kommit från knubbiga, lite bittra vänner...

Lugna lördag

Idag har vi tagit det ganska så lugnt Vi vaknade, åt frukost, löste melodikrysset och sedan började vår dag. Precis som det ska vara!

Frun och sonen gick på bio. Jag passade på att åka till viktminskningsinstitutet och träna ett pass. Efteråt strosade jag runt i det omgivande shoppingcentret och kollade på lite kläder. Men jag hittade ingenting. Jag behöver shoppa en massa nya kläder eftersom alla de gamla är flera storlekar för stora. Jag hittade dock inget intressant, eller tillräckligt billigt, för att passa mig. Månaden efter julhelgerna känns ju alltid lite grann i plånboken. Särskilt då skidsemestern ska betalas snart... Jag köpte istället en tidning och tog en skön lunch i min ensamhet. En stor sushitallrik blev det istället. Mums!

Dagen var grå och kall och som gjord för lite inomhuskurande. Jag spelade lite Zelda på Nintendo Wii. Spännande som sjutton! Sonen satt i soffan och tittade på.

Lördagsmiddag blev hembakad dinkelpizza framför TVn. Jag hade tomat, ost, skinka, champinjoner, sardeller och inlagd paprika på min. Detta sköljdes ner med lite gott vin.

En bra lördag!

På spåret

Såg ni "På spåret" igår kväll?

En av resorna gick till Lima i Peru. Svaret på frågan om Perus nationalrätt var lätt. Det var en snabbmarinerad lax med lime och koriander. Om ni läst i bloggen så finns receptet här nedan.

Självklart var svaret; Laxceviche

Melodikryss



Här kommer veckans facit!

Trevlig lördag!

Rättelse

Museet öppnar inte idag. Endast nyinvigningen av Norrbro äger rum idag. Meddelas endast på detta sätt!

Vad ska vi göra i helgen?


Vi är lediga samtidigt, min fru och jag, den här helgen. Det har varit ganska ovanligt den senaste tiden!

Min fru frågar hela tiden; "Vad ska vi göra i helgen?"
Jag svarar; "Vi sover till vi vaknar. Äter en god frukost. Löser melodikrysset. Och sedan ligger dagen där framför oss..."
Hon fattar inte. Hon vill planera innan. Planera ledighet? Är inte det väldigt trist? Lev livet! Flyt med!

Kanske stannar vi inne och spelar Nintendo Wii? Eller går ut på stan? Jag skulle vilja gå på Medeltidsmuseet som återinvigs efter ombyggnaden av Norrbro. Museet har varit stängt sedan 2007. De inviger med en ny utställning och har även barnvisningar imorgon. Kan jag lura med mig frun? Hon är inget "museefreak". Sonen älskar att tillbringa en hel dag på museum. Han älskar utställningar, han älskar pausfika och han älskar pannkakor till lunch. Nästan alla museum har ju en barnmenu ,vilket är perfekt.

Men jag planerar ingenting! Det är ju ändå helg!

fredag 22 januari 2010

Dagis

Jag vet att ni börjar tröttna på allt skrivande om sonens förskola. Men det hjälps inte! Det har upptagit en mycket stor del av vår tillvaro denna vecka.

Dagen på förskolan i paradiset var toppen. Barnen hade själva bestämt vilken mat de skulle få. Det gör de varje fredag. Så idag fick alla äta pizza. Man var ute större delen av dagen då man åkte kana på isbanorna i Stora Blecktornsparken. Inomhus var det en lugn atmosfär full av kreativitet. I ateljén arbetar man med tema havet. En vägg är täckt av en havsbild som barnen fyller med egenmålade växter och djur. Annars var det "kattochråttaspelet" som var den populäraste aktiviteten.

Jag hämtade sonen på eftermiddagen. Vi begav oss direkt till förskolan från helvetet. När vi kom dig hade all personal och alla barn ordnat med ett avskedskalas för sonen. Man hade dukat och dekorerat ett långbord. Det bjöds på mackor, bullar och hembakad rulltårta. Wow! Ett avsteg från stadens policy mot socker!? Jösses! Det blev ett jättetrevlig kalas.
Barnskötaren Hitler var inte närvarande, utan endast förskolläraren Goebbels. Den inkompetenta förskolechefen har överöst avdelningen med ny personal för att försöka rädda det som räddas kan. En resurspedagog, en manlig vikarie som täcker in för Hitler och en ny manlig pedagog som extra förstärkning. Fantastiska människor! Fast de fattar nog inte vilket getingbo de hamnat i...
Sonen fick teckningar från alla barnen. Vi fick även hans portfolio, den dokumentation från hans tid i förskolan från helvetet. Naturligtvis var ingenting uppdaterat från den senaste terminen. Inte ens en teckning. Man hade försökt slänga in lite värdelösa foton som egentligen inte sade något om verksamheten. Mer ett bevis på den totala avsaknaden av pedagogiskt verksamhet!
Goebbels stack iväg snabbt som fan. Jag och sonen stannade kvar ett tag så han fick leka lite med de gamla polarna.
Helt plötsligt upptäckte jag hur hög ljudnivån var. Hur mycket spring det var i leken. Hur mycket bråk de hela tiden pågick. Hur sonen rycktes med i det stegrande tempot. Ett tempo som uppstår bland ostimulerade barn som hållits instängda på ett nazistdagis hela dagen... Tack gode gud att dessa onda människor aldrig kommer nära min son igen! Men jag måste ge dem beröm för de trevliga avskedskalaset! De är förmodligen skitnervösa över skrivelsen jag håller på att skriva till stadsdelsnämnden! HA!

Sedan gick vi och tog "mysfika". En fredagstradition, tillsammans med några andra barn och föräldrar. Trevligt!

Jag kommer sakna en del av barnen och deras föräldrar. Vi kommer ju även att ha kontakt i framtiden, men de kommer ju inte tillhöra vårt närmaste nätverk mer.

Sonens bästa vän är grannpojken. Vi fyra föräldrar turas om att hämta pojkarna, vilket underlättar det hela mycket för oss med oregelbundna arbetstider. Den här terminen kommer att bli lite svårare med att få ihop logistiken mellan skiftarbetande fru, mina tjänsteresor och dagis hämtning/läming. Skit i det! Det får lösa sig... Det är värt allt att se sonen lycklig efter en dag på förskolan i paradiset!

torsdag 21 januari 2010

Skitdag



Efter en skitdag skaffar jag mig styrka genom att lyssna på Dimitris Mitropanos och hans maffiga ballad "Thessaloniki". På ett ögonblick är jag tillbaka i Grekland. Solen, värmen, maten, drycken och alla de goda vännerna. Det här var sommarsäsongens största hit det första året jag bodde där nere. Samma år som jag träffade frun... Som vi dansade!

(Höj volymen på datorn! Inspelningen har ganska låg volym...)

Sur


Idag är jag skitsur! Håll er undan!

onsdag 20 januari 2010

Strul


Varför kan inte allt bara fungera som det ska!? Varför ska allting strula? Denna vecka har bara handlat om en massa bråk, tjafs och STRUL!!!

I måndags var det dags för krisföräldramöte på sonens dagis. Ja, jag vet att det heter förskola, men det här är ett "dagis". Det handlar endast om förvaring av små människor, inte om någon form av pedagogisk verksamhet, vilket förordas av lärogrundplanen...

Det blev en total katastrof! Under mötet tog jag och frun beslutet om att flytta sonen från denna fruktansvärda förskola. De rabiata nasiztpedagogerna visade sig från sin värsta sida. Den inkompetenta förskolechefen visade hur dum och flat hon är inför sina anställda och de deltagande föräldrarna. Idiotpedagogerna från avdelningen försökte försvara sin dumma verksamhet. En verksamhet som går ut på att alla barn är idioter. De förtrycker och hämmar barnens utveckling. Ni tror säkert att jag överdriver och skojar, men det är dessvärre sant. Äckelpedagogerna har dessutom ägnat sig åt mobbing och sett till att knäcka den enda vettiga kollegan de hade. Blir, som ni säkert märker, rejält arg bara av att skriva om detta! Puh!!

Sonen har nu börjat inskolningen på den nya förskolan. Förskolan i paradiset! Wow, vilken förändring! Här råder lugn och harmoni. Här finns engagerad och kompetent personal. Här finns en meningsfull verksamhet. Helt i motsats till förra helvetesförskolan!

Visserligen känns det som ett nederlag att behöva flytta sonen den sista terminen, men det finns inget annat alternativ. Sonen saknar sina gamla kamrater, men håller redan på att få nya. Vi ska gå och hälsa på den gamla förskolan imorgon och ta farväl av det gamla kompisgänget. Jag måste bara lägga band på mig så jag inte slår ihjäl de vidriga kärringarna! (Nu blev jag arg igen...)

Strulig vecka! Trixigt att få alla tider att stämma. Det blir nog bättre vad det lider...

tisdag 19 januari 2010

En god förätt


När vi var på konferens förra vecka så hade vi en kväll då vi alla lagade mat tillsammans. Vi delade in oss i flera grupper och lagade tillsammans en mycket god festmåltid. Tillsammans med gott vin och glada vänner sällskap blev det hela en toppenkväll!

Jag hade lyckan att tillhöra förrättsgruppen. Det här är vad vi fixade till. Gott, lätt och enkelt!

Laxceviche (4 port.)

Ingredienser;
400 g laxfilé
1 röd chilifrukt
2 st scharlottenlökar
1 dl annanas, färsk, tärnad
2 msk koriander, färsk, hackad
2 msk kokosflingor, rostade

Dressing;
2 msk olja
2 st lime
2 tsk honung
salt och peppar

Tillagning;
  • Putsa laxfilén väl och skär i jämnstora tärningar (ca 0,5 cm x 0,5 cm).
  • Rosta kokosflingor i en torr stekpanna.
  • Kärna ur och hacka chilin mycket fint. Hacka scharlottenlöken. Skär bort skal och den innersta stocken på ananasen, tärna resten i samma storlek som laxen. Blanda alltsammans.
Dressing;
  • Pressa limen och rör ut honungen i limejuicen, tillsätt olja, salt och nymald peppar. Häll dressingen över laxen och tillsätt slutligen färsk koriander
  • Låt alltsammans marinera cirka 20-30 minuter. Strö över kokosflingor. Ät! Laxen ska vara rå, men lättmarinerad.
Om man äter rå lax rekommenderar livsmedelsverket att den ska ha varit fryst i minst två dygn!

Ekonomisystem


Idag har jag ägnat värdefull tid till att försöka registrera mina uppgifter på företagens nya webbaserade ekonomisystem!

Tror jag ska ta en lite paus...

söndag 17 januari 2010

Förskolan

Bråket med "Förskolan från helvetet" fortsätter. Nazipedagogerna och deras fullständigt ryggradslösa och helt inkompetenta förskolechef har kallat till föräldramöte imorgon. Där ska idiotchefen redovisa resultatet i en enkät som vi föräldrar fyllt i. Stackars sate, det kan inte bli lätt. Man kommer försöka charma oss genom att anställa två nya killar som ska försöka bringa ordning i kaoset. De kommer inte lyckas! Inte så länge "Hitler" och "Goebbels" är tillsammans. Inte så länge personalen fullständigt skiter i vad den lama chefen försöker säga. Bort med allihop!

Förra veckan besökte vi dock "Förskolan i paradiset"! Vi har fått en ny plats på en fantastisk förskola. En avdelning med bara femåringar! Engagerade pedagoger och meningsfull verksamhet. En avdelning med en lugn och trygg atmosfär. Jag blev helt övertygad direkt! Frun var dock lite mer tveksam. Är det rätt att låta sonen lämna alla sina kompisar för att gå sista terminen i en helt nytt socialt nätverk. Kommer han vara trygg här?

Imorgon, måndag, ska han prova att gå ett par timmar på den nya förskolan. Vi ska sedan gå på föräldramötet på den gamla förskolan. Kanske har dumchefen några ess i rockärmen? Vi vill ju även se vad sonen tycker om den nya förskolan! Vi avvaktar lite till...

lördag 16 januari 2010

Veckans museum


Den här helgen är frun tvungen att arbeta, eftersom hon var tvungen att vara hemma då jag var bortrest på konferens.

Vi vaknade, ganska sent. Gick upp och åt en lång och lugn frukost. Sonen gick och kollade lite "Bollibompa". Han får inte se de där skitkanalerna "Disney Channel" och "Nickelodeon", då programmen är för dåliga och reklamen riktar sig direkt till oskyldiga och lättpåverkade småbarn!
Under tiden löste jag veckans melodikryss samtidigt som jag Facebookade lite och drack några baljor te.

Sedan styrde vi kosan mot Kgl Djurgården och Vasamuseet. Har nog bara varit en gång tidigare i det nya museet. Nytt och nytt förresten. Det invigdes 1990... Däremot var jag i den gamla museihangaren som tidigare inhyste det gamla skeppet. Vi hade flera studiebesök där med skolan.

Museet är mycket vackert. Pedagogiska utställningar om olika ämnen som alla hade Vasaskeppet och dess tid som gemensam nämnare. Kanske inte det bästa museet för barn. Sonen gillade dock att se på skeletten och på de ansikten som man byggt upp med ursprung från dess kranier. På detta sätt kan man möta de människor som sedan följde med skeppet i djupet. Vi såg även en film om bärgningen av skeppet. Sonen ville absolut se hela filmen och just den visningen som vi råkade passera. Så det fick bli med speakertext på ryska... Det gick det med. Handlingen var densamma som det alltid varit.

Sedan hade vi en god tacomiddag med grannarna. Alla utom frun. Hon satt bredvid och sörplade lite soppa. Duktig kvinna det där. Nu är hon inne på sista veckan.

Kali nichta, vänner!

Träffar

Jösses vad många besök jag får här sedan jag började lägga ut lösningen på melodikrysset!?

Hepp!

Veckans melodikryss


Här kommer facit. Håll tillgodo!

torsdag 14 januari 2010

Vilken mat!

Vad vi frossade igår! Vilken restaurang. Vår kypare, som faktiskt var lite mystisk, redogjorde för hur det går till på restaurangen. Först ska man äta lammfilé, sedan fläskfilé, och till slut oxfilé. Köttet skärs upp av kockar och man väljer hur man önskar ha köttet tillrätt. Därefter fanns det en lite buffé av tillbehör till varje köttslag. Oj, oj, oj, vad gott! Speciellt lammköttet! Det verkligen smälte i munnen.

Kyparen var verkligen lite mystisk. Först försökte den lilla mannen lura chefen att beställa in en flaska vin för 6000:-, men det gick inte vägen. Vi fick annat utomordentligt gott vin. Jag tror den lilla mannen gav mig "onda ögat"!? Han plirade så konstigt på mig ibland. Hoppas han inte fick alltför mycket dricks! Restaurangen rekommenderas varmt ändå!

Det blev lagom mycket vin och lagom sent igår. Avfärd ganska så tidigt. Sex timmar senare var jag hemma i vackra underbara Stockholm igen! Egen säng, egen toalett och egen dusch!

Borta bra med hemma bäst!


PS Vi har preliminärbokat in oss på en vecka i Vemdalen! Häng med!

onsdag 13 januari 2010

Lammet och grisen...


...heter visst restaurangen som vi ska gå på ikväll. Den sägs vara jättebra! Vi ska äta gott och dricka godare. Alltid trevligt med dessa roliga människor! Imorgon ska jag och kollegan åka hemåt i tidiga morgonstunden. Han ska sedan dumpas på Bromma. Och jag far hemåt till min lilla familj. Vad jag längtar!!

Idag har vi avslutat konferensen. Alla var nog lite sega efter festen igår, men lyckades ändå uppringa lite kreativitet och arbetsvilja. Eftermiddagen spenderades i backen. Ett par härliga timmar i solen. Det blev en hel del åk. Jag är faktiskt ganska stolt över att jag vågar mig upp i de höga och branta backarna.

På hemmafronten verkar det ok. Lite drama i huset då en av grannarna oväntat gick och dog. Det lät obehagligt. Jag får nog mer information om allt när jag kommer hem till familjen. Sonen har fått en ny dagisplats. Nu står vi i valet och kvalet hur vi ska göra. Vi får väl gå dit och titta... Det som bekymrar mig mest är att den gamla katten inte verkar må bra. Tid är beställd hos veterinären för provtagning. Hoppas det går vägen!

Jag längtar hem!

Sälen fortsätter...


Idag har vi konfererat en massa!

Sedan åkte vi skidor! En massa skidor! Och kul var det! Vi hann igenom det mesta av liftsystemen här i Sälen! Undvek dock de värsta svarta backarna. Ramlade inte en enda gång, trots att det var lite isigt i backen Har lite svårt för sittliftarna på grund av en begynnande höjdskräck. Huvva!

Därefter konfererade lite till, och sedan hem till villan igen. Där lagade vi tillsammans en fantastisk middag. En grupp gjorde förätten, det var den jag var med i.. Vi gjorde en skitgod förrätt vars namn jag inte kommer ihåg. Recept kommer senare! De andra grupperna gjorde varmrätt och efterrätt. Middag i goda vänners sällskap!

Sedan hade vi en galen rolig sällskapstävling. Flera faktiskt. En handlade om att man inte skulle säge "ja" eller "nej" unde hela middagen. Det blev hysteriskt kul! Därefter en filmmusikfrågesport. Mitt lag kom på andra plats då hade svarat "Änglagård", då det borde vara "Änglagård 2" som skulle vara det rätta svaret på sista frågan. Vi borde ha vunnit!

Massa vin och en massa god mat gör att jag kommer sova gott inatt! Trots det faktum att vi lever som på en lägerskola. Sov gott!

PS Bilden ser förtaskig ut! Tagen med mobil...

måndag 11 januari 2010

Slalom, baby, slalom...

Upp klockan 6, fixa frukost, konferera, och sedan skidåkning!

Jösses vad jag åkte. Jag kastade mig ut för backarna! Ja, kanske inte kasta mig utför, men jag åkte i alla fall! Och i de svåra backarna! Eller i alla fall i de "röda" backarna. Svårt nog för mig! Alla benen är i behåll. (So far!) Vädret var helt perfekt! Soligt och ca -8 grader. Helt perfekt! Jag njöt verkligen! Tänk att jag inte kom på detta tidigare i livet!?

Sedan konfererade vi en hel del till. En massa planer lades och vi verkar ha riktigt koll på läget. Man blir alltid så peppad efter en sådan här uppstart.

Sedan hem till villan igen och snabbt slänga av sig alla papper och dator. Sedan iväg igen. Dags för middag uppe på fjället.

Vi åkte skotrar upp på fjället. Jag är inte så intresserad av att köra skoter, så jag satte mig bak på bönpallen. Kollegan "Bullfrun" fick köra skotern. Hon är en bra förare så jag litade på henne. Glömde det faktum att hon är en rallymamma och gillar fart och fläkt. Det gick mycket snabbt! VÄLDIGT snabbt! Vi var visst uppe i 97 km/timmen på kalfjället. Det går snabbt!! Jag fick hålla i för allt var tygeln håller. Bara det att det inte fanns någon tygel..

Vi åkte upp på kalfjället till en lite stuga. Där åt vi en fantastisk fonduemiddag. Och drack en massa gott vin. Jag lärde mig även att man inte ska kissa i motvind om man är ute på fjället!

Sov gott!

söndag 10 januari 2010

Lägerskola


Nu har vi alla kommit fram till iskalla Sälen. Här bor vi i en jättestor villa. Vi sover i våningssängar, lagar mat och duschar alla tillsammans. Rena rama lägerskolan, alltså. Fast vi kallar det konferens! Konferens med teambuilding, heter det nog...

Jag är omgiven av en massa härliga, mysiga människor som jag tycker jättemycket om. Men vill jag ha dem i sovrummet? Vilken tur att jag inte är en sådan person som fiser i sovrummet. Tänk om min rumskollega gör det!?

Vi ska faktiskt jobba en hel del också! Massa siffror och strategier ska läggas. Planer ska gås igenom och läggas. Kul, men jobbigt! Men mest kul! Men lite annat ska vi hinna med också! Lite skidåkning ska vi hinna med, skotrar ska köras och fina restauragner ska tömmas på mat och dryck.

Hur kan man ha så kul och ändå längta hem!?

lördag 9 januari 2010

200

Passerade 200 besökare under dagen! Måste ha berott på melodikrysset!? Eller inte... Kul är det i ala fall!

Borde verkligen

Jag ska åka upp till Sälen imorgon. Vi ska ha konferens med jobbet och varvar det med lite skön skidåkning. Om man nu kan åka skönt i -20 grader!?

Jag borde verkligen betala lite räkningar innan jag åker! Jag borde verkligen svara på en hel del viktiga mail innan jag åker! Jag borde verkligen packa innan jag åker!

Äh, strunt i det! Jag kopplar av lördag kväll och sitter lite i skiten imorgon bitti Det brukar ordna sig! Trevlig kväll!

Facit...


...på dagens melodikryss. Ifall ni behöver!

fredag 8 januari 2010

The legend of Zelda


Jaha, då var man fast i skiten igen! Snacka om återfall... Finns det avgiftning? Rehab? Torken för oss som blir helt sålda på att rädda Zelda? Var finns hjälpen?

Nu är jag mitt inne i det drabbade riket Hyrule och försöker rädda prinsessan Zelda. För vilken gång i ordningen vet jag inte. Jag och Zelda har en lång historia från de där första Nintendospelen via Gameboy och N64 och allt var det heter och har hetat. Nu är det på Wii, vilket är häftigare än häftigast!

Nu kanske du gäspar och tänker; "Bättre sent än aldrig..." Men då får du tänka på att jag precis passerat småbarnsåren med sömnlösa nätter och en massa annat. Då hinner man inte ägna sig åt sina hobbies, som till exempel TV-spel. Innan dess hade jag många och långa nätter med "syster" då vi utforskade Hyrule och kämpade mot alla de onda krafter som intagit riket. När vi hävde förbannelsen och befriade prinsessan Zelda var glädjen enorm. För att sedan utbryta i en klassisk separationsångest, men den depression som påföljd. Det var tider, det!

Vi skaffade vårt Wii för ungefär ett år sedan. Sedan dess har vi, speciellt sonen, spelat en del. Jag köpte ett Zeldaspel på en gång. Började spela lite, men kom av mig pga mycket jobb, många resor och allmän tidsbrist. Jag vet ju hur det är. Börjar man i äventyret fastnar man obönhörligt. Idag gick jag in i äventyret igen efter ett års paus! Jösses! Hur ska det gå!? Perfekt sysselsättning när den gråa slasktiden sätter in...

Fast jag kan inte låta bli att tänka på hur många gånger det där "våpet", prinsessan Zelda hamnar i problen. Problem som jag, Link, måste lösa! Hur dum får man vara!? Och varför ska alla attackera det stackars lilla riket Hyrule!? Det finns inga naturtillgångar, det ligger inte strategiskt till, det finns verkligen ingenting att ta! Det verkar snarare vara ett litet och primitivt jordbrukarsamhälle. Vem vill ha det? Låt det där "våpet" Zelda vara, och skit i Hurule!

Fast prinsessan Zelda vet att jag, Link, gör allt för henne och hennes rike!
Let the play begin...

torsdag 7 januari 2010

Bara för att jag gillade den...

... nu och då.


Que park?

I vår fastighet finne det ett garage i två plan. Det har varit uthyrt till ett parkeringsbolag i många år. Bolaget som hyrt ut dyra p-platser i vårt hus har kunnat tälja guld med kniv. Namnet på bolaget byts ständigt efter en massa sammangåenden och uppköp, men pengarna rullar in i den internationella koncernen.

När jag satt i bostadsrättsföreningens styrelse ifrågasatte jag varför vi inte drev garaget själva, med lite hjälp från vår förvaltare. Dessvärre var styrelsen på tok för rädd för den stora koncernen och de faktum att vi troligt skulle få betala ett skadestånd på en årshyra. En kostnad som vi skulle tjäna in på ett ögonblick... Dessutom är det ju en jättefördel för en bostadsrättsförening att kunna erbjuda de boende parkeringsmöjligheter, utan att behöva stå i kö i över ett år. Synd att de inte fattade det!

Den nya styrelsen har dock lyckats få loss ett garageplan, det som är lite mindre, då man planerar att bygga förråd här. Några platser behålls dock och hyrs ut till de boende. I alla fall ett steg i rätt riktning! Det stora bolaget hade nog ingenting emot att bli av med den delen av garaget, då de inte renoverats en enda gång under alla år... Färgen flagnar och taket håller på att rasa in. De skrattar nog så de kiknar, samtidigt som de räknar sina pengar.

Så därför flyttade jag min bil från det större garageplanet, där de stora bolaget huserar, till det lilla garaget där vi hade våra egna platser. Visserligen var inte alla bilar, som stått där tidigare, bortkörda. Men sådant kan väl hända när det är storhelger?

Nu har det dock utbrutit ut ett kaos. Alla parkeringsplatser verkar vara dubbelbokade. Det stora bolaget fortsätter att hyra ut platser i en lokal som de inte längre hyr. Jag tänkte då att jag får ställa tillbaka min bil på den plats jag hyrde förut. Men, se, det gick inte! Den platsen hade redan hyrts ut av det penninghungriga skitkoncernen!

Bra jobbat styrelsen!
Bra jobbat den internationella parkeringsutsugarkoncernen!
Que park?

Nöjd

Känner mig, än så länge, nöjd med dagen! Hann iväg och träna ett pass. Det gick bra och jag var nästan helt ensam. Skönt!

Sedan köpte jag med mig hem lite god thaimat från kiosken mitt emot. Jag älskar vår nya thaikiosk! Enkelt och bekvämt!

Nu försöker jag begripa mig på den nya datorn. Det går bättre och bättre. Vi ska nog kunna bli goda vänner vad det lider!

onsdag 6 januari 2010

Tack


Sonen tackar världens bästa kusin som köpt en fotbollströja från Turkiets främsta fotbollslag! Vi är dock lite osäkra på vad laget hette?


Nu sover den lilla gossen, iförd den nya tröjan, med ett leende på läpparna!

Ny dator


Jag har fått min nya dator! Yes! Nu är jag uppkopplad igen... Den är ny, snygg och elegant. Precis som jag!


Om vi ska vara petnoga så är det ju inte min dator, utan den tillhör min arbetsgivare. Varför ska de ta över två timmar att ladda hem drivrutinerna för skrivaren? Skitdator!

Lilla elefanten drömmer


Konst är oftast vackert och berör. Jag har lyckan att bo i ett hem fullt med konst och i en stadsdel där det finns rikligt med konstnärlig utsmyckning.


Där Katarina Bangata korsar Södermannagatan, alldeles vid skolan, finns det ett litet torg. Där finns ett konstverk av Torsten Renqvist som heter "Lilla elefanten drömmer". Det är fyra stycken elefanter, gjorda i röd betong, som står i en liten grupp. Mamma elefant och hennes tre ungar. När man ser konstverket så tittar man oftast på mamman och hennes två ungar som står vända åt väster. Men egentligen ska man se konstverket från andra hållet. Då ser man den minsta ungen som står bortvänd från de övriga. Den lilla elefanten står där och drömmer...


De flesta kallar bara konstverket för "de rosa elefanterna". Torget de står på heter numer "Greta Garbos Torg", förr i tiden hette platsen ingenting.


Salig mor bodde alldeles i närheten och gick förbi platsen dagligen när hon var ute med hunden. En kall vinternatt hittade hon en överförfriskad man sovandes på parkbänken. Han gick inte och väcka, men verkade sova ganska gott. Ansvarsfull socialsekreterare som hon var gick hon hem och ringde till polisen. Hon förstod att det var förenat med livsfara att ligga ute i vinternatten. När polisen frågade om platsen svarade salig mor; "Han ligger vid de rosa elefanterna." "Klick", sade det i luren då polisen lade på. Förmodligen hade de haft en hel del samtal från dårar den kvällen... Salig mor såg lyckades i alla fall få mannen omhändertagen och kanske lever han och har hälsan än idag?


Under hösten var det någon marodör som hade vandaliserat och sparkat sönder den lilla drömmande elefanten. I många månader var han/hon borta. Konstverket blev ju då helt obegripligt om man läser titeln "lilla elefanten drömmer"...
Idag såg jag att den lilla elefanten var tillbaka på sin plats! Tack! Nu känns det bra igen!

Trettondagen

Idag är det trettondag jul, den sista juldagen för den här gången. Idag firar vi att de österländska stjärntydarna kom till Jesus.

HURRA!

tisdag 5 januari 2010

Djävla julgran!


De som känner mig vet att jag är helt tokig i julen och alla jultraditioner! Gudskelov är min fru likadan. Och risken är väl att sonen blir jultokig han med, när han blivit vuxen. Allt går vidare...


Vid första advent åker stjärnor, ljusstakar och ljusslingor fram. Balkongräcket och räcket på det franska fönstret i vardagsrummet dekoreras med lampor. Även en del prydnadsföemål kommer fram, till exempel den där julbyn som jag avskydde de första åren. Nu har det blivit en del av vår gemensamma jultradition. Andra omgången julpynt kommer fram vid lucia. Mattor, gardiner, dukar och handdukar. Gärna en mistel, fast den hann vi inte med i år...


Kronan på verket är naturligtvis julgranen. Den ska vara stor, snygg och dyr! Den kommer in dagarna före julafton och dekoreras någon dag före "dan". I år köpte vi en skitdyr kungsgran: Den var tät och fin! Den kläddes traditionsenligt med pynt och ljus. Dessvärre fungerade inte ljusslingan. Jag köpte nya glödlampor för en förmögenhet, men det hjälpte inte. Så till slut fick vi panikköpa julgransbelysning. Frun köpte av misstag en belysning som ska användas utomhus, vilket gjorde att granen hade stora grova gröna sladdar mellan ljusen. Skit samma! Det fungerade ändå!


På annandagen började granen att barra! En kungsgran ska inte barra! Sedan spred granen någon konstig doft? Detta resulterade i att hela familjen har hostat och nyst på grund av någon sorts allergi. Pollinerade den sig? Eller höll den på att ruttna? Vi försökte verkligen att överse granens alla brister och hoppades att vi, och granen, skulle kunna stå ut med varandra ända till tjugondag Knut.


Det gjorde vi inte! Idag åkte granhelvetet ut! Snart kommer våra pipande luftrör bli normala igen och snuvan försvinna!


Kom ihåg inför nästa jul; Köp ingen gran av försäljarna "Hälsingegranar" i hörnet Södermannagatan/Ringvägen! Vi har blivit lurade tidigare! (De hade visserligen finfina granar någongång på 80-talet, men det berodde troligen på radioaktivt nedfall från Tjernobyl...)

Kulturella killar...


...var vi idag, jag och sonen. Vi gick till Historiska museet.


Det är ett otroligt fint och vackert museum, som man glömmer bort alldeles för ofta. Vi hann med utställningen om forntiden, innan det var dags för lunchpaus. Jag tog en god hälsotallrik och sonen förlustade sig med pannkakor. Maten var god med servicen urusel. Är det alltid så på museer? Att restaurangen skiter i att ge det där extra? De har ju monopol på alla besökarna så de verkar inte tycka det behövs något trevligt bemötande mot de hungriga kunderna... Eller så är det för att museet ligger på Östermalm och där är ju alla lite otrevliga och snorkiga. (Nej, jag är inte fördomsfull. Det stämmer faktiskt!)


Efter lunchen tog vi utställningen om vikingatiden. Altartavlorna och textilutställningen var fin, men intresserade inte sonen så mycket. Till sist gick vi till "Guldrummet", längst ner i byggnaden. Här finns fantastiska guld- och silverskatter!


I vår öppnar en ny utställning om Sveriges historia. Den ska vi absolut gå på! Mer info finns här.

Kallt!

-15 grader visar termometern i fönstret. Det är kallt! Det är till och med skitkallt!! Tycker synd om de stackarna som har semester i fjällen och köpt dyra liftkort...

Frun ska iväg och jobba kvällspass. Hon tycker att jag och sonen ska ut i parken och åka skridskor. Det tycker inte vi! *hutter*

Idag är det en sådan där konstig "halvhelgdag". Är det "halvdag" på jobbet idag? Är affärerna öpppna som vanligt? Kanske går vi till ett museum? Är de öppna som vanligt? Oj, nu har jag en hel del som måste kollas upp...

måndag 4 januari 2010

Köttbullar, köttbullar, ge mig mera köttbullar...


Idag ringde telefonen en hel del. Fick jobba mer än jag trodde. Lite problematiskt att jobba då datorn fortfarande är i grannlandets IT-avdelning. Dessutom börjar den gamla hemmadatorn sacka ihop helt... Puh! Hinner ju knappt kolla av Facebook! Inte undra på att man börjar få abstinens!?

Sedan en snabbis ut till "viktminskningsinstitutet" för lite "husmorsgymnastik". Trist och tråkigt, men kändes nyttigt efteråt Inser att jag inte kommer att kunna träna på onsdag pga helgdag. Kommer jag hinna/orka/förmå mig att åka dit redan imorgon?

Frun har börjat med viktminskningscentrets fasta. Även fast hon inte är medlem. Jag "köper ut" åt henne. Kanske borde jag ta provision!? Jag kan bli en "dealer" och langa bantingsprodukter åt allmänheten!? Tål att tänkas på...

Jag är inte så bra på att laga mat! Tycker inte det är kul och gör det lite halvhjärtat. Jag kan blanda ihop mat efter ett recept, på samma sätt som man blandar en infusion. Har inte riktigt känsla för det där... Men jag uppskattar alltid vällagad mat. Gärna svensk husmanskost eller grekisk mat förstås!

Jag lyckades dock med köttbullarna i julas. Därför fick jag en beställning på en stor laddning köttbullar av frun. Vi har trillat köttbullar hela kvällen. De ska frysas in och ätas under nästa vecka. Jag är då på konferens i Sälen och frun kommer stå för hela mathållningen här hemma. Inte så kul då man själv fastar. Försöker därför fylla frysen så att middag ska kunna värmas upp till sonen. (Bilden är kass, men blixten kom inte igång...)

Imorgon jobbar frun kväll igen och jag och sonen ska hitta på något kul tillsammans.

Önskar er alla en trevlig kväll!

söndag 3 januari 2010

Är igelkotte ett gosedjur!?


Idag var det tok för kallt att vistas ute. Även om det var en fantastiskt vacker dag! Snön låg kvar på grenarna och gjorde vinterlandskapet sådär vackert som i en bok av Elsa Beskow. Men det blev varken pulka- eller skridskoåkning...

Vi åkte istället Kista och besökte den årliga husdjursmässan! Jag och sonen har varit på detta evenemang förr, men för frun var det första gången. Vi besökte en massa olika montrar och klappade allt från fjällkor, får, getter till ormar, illrar och igelkottar. Vi kollade tävlingar i agility och djuruppvisningar. Bland annat en hund som red på en häst!?

Det som slår mig mest är hur speciella en del föreningsmänniskor kan vara! Vi talade med folk från illerföreningar, reptilföreningar, akvarieklubbar (Jag kan allt om sjöhästars matspjälkning numer...), mopsföreningen, igelkottsklubben och allt annat. Sedan tog vi en massa lotter för att stöda diverse katthem. Sonen valde lotter med omsorg. Vi vann hela tiden! Böcker, DVDfilm om katter, teburk, kudde med kattmynta och lite godis. Köpte en nytt torrschampo för katter. Ska bli spännande att prova!

Våra katter börjar ju bli lite till åren och verkar behöva lite hjälp med sin personliga hygien. Vi har dessvärre en ganska dålig erfarenhet av att schamponera katter! Jag var nere en period och jobbade i Grekland och frun (dåvarande flickvännen) skulle sörja för kärleksfull omsorg mot katterna. I all välmening inhandlade hon kattschampo. Hon tog helt sonika och duschade av den äldsta katten och schamponerade in honom ordentligt. Att han inte klöste ögonen ur henne!? Men han är ju för mesigt snäll. När den äldsta katten var färdigduschad, schamponerad och handdukstorkad gick han förnedrad ut i lägenheten. Den yngre katten blev då helt galen och aggresiv. Han kände ju inte igen doften av sin gamla polare. Det hela urartade till ett riktigt kattslagsmål. Frun var helt rådvill och visste inte vad hon skulle ta sig till. Så för att kompensera sitt övergrepp tvingade hon in den yngre katten i duschen och utsatte honom för samma förnedrande behandling. Påföljden blev att hon nu hade två aggressiva katter som inte kände igen varandra. Det dröjde flera dygn innan de blev vänliga mot varandra igen... Måtte det gå bättre med torrschampo!

lördag 2 januari 2010

Lata lördag

Ätit middag,slöar framför TVn och dricker lite vin. Skönt!

Idag har vi verkligen inte gjort någonting. Mest har vi skrotat hemma. Det var så kallt ute så vi ville inte ta oss ut. Fast det har varit en mycket vacker dag. Jag och sonen åkte ut en sväng till Enskede och åkte pulka tillsammans med stora kusinen. Roligt med lite nya backar.

Ja, jag erkänner! Jag ska se på "Stjärnorna på slottet" ikväll. Tycker faktiskt det är riktigt underhållande!

Facit


Vaknade lagom till decenniets första melodikryss. Då lilla datorn är ivägskickad och ska bytas ut, tvingades vi lösa krysset helt analogt. På papper med bläckpenna. Kommer ni ihåg!? Så himla retro!

Vi var mycket kaxiga idag. Ibland fyllde vi till och med i lösningen innan låten började spelas... Vi hade helt enkelt flyt idag! Nu väntar vi bara på vinsten! Lyssna nästa vecka och se om vi vunnit!

Idag är vi lata och loja. Frun är ute på powerwalk (hette promenad förr i tiden...), sonen spelar Wii och jag skrotar runt i lägenheten. Snart dags att ta sig samman och komma ut i vackra vinterdagen.

Decenniets första kryss är löst!

fredag 1 januari 2010

Nytt år!

Så var nyåret avklarat och man kan börja varva ner inför den stundande vardagslunken. Allt julpynt hänger kvar ett tag till. Granen har börjat barra lite, men ser finfin ut ändå. Vi älskar alla våra stjärnor, lampor och slingor och låter dem sitta kvar in i det längsta. Först på tjogondag-Knut åker julen ut...

Vi hade en trevlig, om än väldigt kall, dag på Zinkensdamms IP. Pontus börjar bli en fena på skridskor. När kylan till sist blev för övermäktig åkte vi hem till värmen. (Ja, vi var lata och tog bilen...) Det blev en sen lunch. Och sedan, det bästa av allt; Vi sov middag allihopa! Tre personer och två katter i en säng. Det blir lite trångt men mysigt. Sedan var vi alla pigga och utvilade för att kunna ta emot det nya året!

Hej, 2010! Läget? Vad har du med dig till oss?