söndag 28 februari 2010

Trevlig söndag

Sonen och bästa kompisen sitter och söndagspysslar lite...


Vaknade lagom tidigt och gick upp och åt en trevlig söndagsfrukost. Grannsonen, sonens allra bästa vän, ringde på dörren och de båda grabbarna satte igång att riva lägenheten. Efter allt spring var de, och vi, så utpumpade att de gick med på att sitta i köket och pyssla lite. Fram med pennor, papper och saxar. De små illbattingarna satt sedan en lång stund försjunkna i sitt pysslande. De satt även och småpratade med varandra om livets väsentligheter. Rara gossar!

Jag åkte iväg en stund och hann med att träna. Passade även på att äta lunch på shoppingcentret. Jag tog marinerade kycklingspett med bulgur. Det var gott!

Sedan hem och hämta familjen och sedan åka tillbaka till samma shoppingcenter, igen! Frun och grannfrun hade bokat en bowlingbana i två timmar. Har spelade vi tillsammans och hade mycket trevligt! Jag har dock drabbats av en idrottsskada! Jag har fått "bowlingtumme"! Gudskelov har jag ju det mest fantastiska hydrokolloida förband som finns på marknaden, liggande i medicinskåpet. Jag klippte till ett snyggt förband till min skadade tumme...

När vi stod och lagade middag så ringde bror. Han lät lite desperat. Han satt i bilen och hade två soffor på sitt släp. Han behövde omedelbart få upp dem i lägenheten. Så jag fick lämna köket och bli upphämtad av bror, åka ut tillförorten och släpa en riktigt, riktigt tung soffa upp till lägenheten. Lägenheten har förresten blivit ordentligt flyttstädad av en firma. Skönt att tvätta bort psykfallen som bodde där tidigare! Sedan hem igen och äta god middag.

Kali nichta!

Melodifestivalen

Jaha, så har man hört alla bidragen. Och minsann har det inte redan börjat slaska ute!? Våren är på väg. Ni ska se att vi har sett de första snödropparna innan finalen är avslutad i Globen!

Vi hade en trevlig kväll med grannarna, som vanligt. Vi bakade god dinkelpizza och drack lite vin innan själva finalen. Jag var ganska trött och lite mör efter bror och svägerskas "psykflytt", men kom snart i schlagerstämning!

Men var inte den sista delfinalen väldigt lam!? Inte en enda riktigt klar vinnare. Bara en massa sega och tråkiga låtar. Peter Jöback levererade ännu en powerballad, precis som alla andra powerballader, typ Andreas Johnson och Darin. Proffsigt, men med mycket gäsp!
Pernilla Wahlgren lät som Linda Bengtzing, vilket är klämkäckt. Funkar på svensktoppen, men inte ute i Europa.

Jag hoppas på Salem Al Fakir!

lördag 27 februari 2010

Psykflytt


Idag gick jag upp i ottan! Verkligen skittidigt! Det var synd om mig i morse! Ni som känner mig vet att jag inte anser det normalt att gå upp före klockan 12.

Detta är förmodligen en rest efter alla de år jag jobbade natt. Jag vill vakna upp utan påverkan av någon väckarklocka. Det var skönt att alltid vakna upp utvilad någongång vid 17-tiden, efter ett nattpass. Då kanske ni tänker; "vilken slöhög!?" Men somnar man klockan nio på morgonen och sover åtta timmar så vaknar man vid 17. Så det så! Så vill ni ha en fungerande sjukvård, varor levererade till affären, tågen och bussarna på tid så får ni börja acceptera att vissa människor måste få sova på dagen!

Hur som helst tvingades jag upp skittidigt! Detta för att åka ut till bror och svägerska och hjälpa till med deras flytt. De ska flytta till en ny lägenhet inom grannskapet. Ingen flyttbil, utan vi släpar bohaget en bit bort till en ny lägenhet.

När jag kom till bror och svägerska var allt prydligt packat i ettiketterade lådor. Lägenheten var perfekt flyttstädad. Dessutom hade det fixas ett par flyttkärror som skulle underlätta enormt! Så vi satte igång att flytta prylar till den nya lägenheten.

När vi kom fram träffade vi lägenhetsinnehavaren som skulle byta lägenhet med bror och svägerska... Ingenting var packat! Ingenting var städat! Dessutom hade lägenheten bebotts av "hamstrar" som samlat på sig en massa skit! Det såg inte klokt ut!

Gudskelov hade bror och svägerska ett skaffat ett gäng goda vänner som skulle hjälpa med flytten! Detta innebar att dessa tappra medmänniskor, inkluderat mig, fick helt plötsligt fixa med två flyttar!? Varav den ena dessutom skulle packas!? Men vi fixade detta! Lite jobbigt var det dock när vi tvingades packa ut deras kylskåp och skafferi ner i svarta plastsäckar och flytta över till deras nya lägenhet... Bror stack iväg och fixade extra flyttkartonger och plastsäckar. Vi packade deras värdelösa sopor och släpade över de till deras nya lägenhet. Det mesta borde dock ha förpassats till grovsoprummet direkt!

Bror och svägerskas nya bostadsrättsförening kommer dock stå för en ny flyttstädning. Detta efter lite tjafs. Anticimex sanerar lägenheten snart och därefter kommer målare och renoverar det hela! Hipp, hipp, hurra!!

Men vi som är inom viktminskingsinstitutet kallar det hela "vardagsmotion"! Jag fick ihop över 10 000 steg!Bra jobbat!

Jag ser MYCKET fram emot inflyttningsfesten!!

Facit


Fick göra krysset lite senare idag pågrund av brorsans flytt... Typiskt!

Här kommer dock till Melodidryss, nr 8, 2010-02-27. Håll tillgodo!

fredag 26 februari 2010

Nu är det klart!

"Det här är pappa, med sin snopp. Den ska vara lite hårig..."


På fredagarna brukar vi alltid gå och fika tillsammans efter dagis. Denna fredag var vi alla i familjen på plats. Det var mysigt!

Sonen blev lite uttråkad och började teckna lite... Hmmm!

Melodikryss


Har, i ett mycket svagt ögonblick, lovat hjälpa bror och svägerska med flytt. Nu har det bestämts att flyttbestyren ska börja klocka tio imorgon.

Klockan tio!? Mitt i melodikrysset!? Dessvärre kommer inte något facit på krysset i morgon bitti. Håll er till tåls till kvällen. Lyssnar och löser krysset på nätet senare... Kommer att sakna min sköna melodikryssetfrukost. Men nästa vecka så...

Meddelas endast på detta sätt!

Trött

Märker ingen förbättring...
Hallå! Finns det nåågot koffein!?
Bara så ni vet; Reklamen stämmer inte!!

Jag är otroligt trött! Kanske beror det på mörkret? Jobbet? Allmän sömnbrist? Jag är bara så otroligt trött. Men ändå kan jag inte sova på nätterna, vilket bara gör mig ännu tröttare... *gäsp*

Ingenting verkar hjälpa! Och ni ska veta att jag försöker... Nu kanske ni tycker jag ska dricka kaffe!? Men, se det gör jag inte! Äckligt!!

Får väl sova bättre i nästa liv!

Lunch


Jag åt lunch med kompisen och före detta kollegan idag. Det finns ett favoritställe vid Norrtull där man serverar en sushi- och kinamatsbuffé. Jag åt nästan ihjäl mig! Var tvungen att träna extra mycket för att kompensera överintaget av mat. Men det var det värt...

Samtidigt fick hon våra dörrnycklar då hon ska ta hand om, och medicinera, våra katter under vår skidsemester. Tusen tack för det!!

Till sushin servarades det en "Pekingsoppa". Kan meddela att den var verkligen SKITSTARK! Inte "lite stark" eller "mild"... Stark som satan! Jag svettas fortfarande! Men den var god!!

torsdag 25 februari 2010

Flanellskjorta


Nu har visst livet gått ett helt varv och jag är tillbaka på ruta ett. Är det utveckling? Känns lika meningslöst som "Gå direkt i fängelse, utan att passera Gå!"...

Under senare delen av sjuttiotalet och typ hela åttiotalet gick jag omkring i snygga och sköna flanellskjortor. Vet inte om de var speciellt inne då, eftersom jag inte har koll på sådana saker. Är ganska ointresserad av modetrender. Men jag gillade mina skjortor! Använde dem tills de formligen föll sönder. Hela min bekanskapskrets var mycket trött på mina rutiga mysskjortor!

Idag är det löning! Jag har inga kläder att ta på mig. Efter jag har gått ner i vikt passar inga av de kläder jag har i garderoben. Har varit lite ebb i kassan efter julhelgen och nu har vi dessutom bokat en resa... Men nu var jag ute och handlade lite till den nya "basgarderoben". Och gissa!? Hela den trendiga butiken är full av hederliga rutiga flanellskjortor! Yes! Nu kan jag vara trendig igen! Om jag nu någonsin varit trendig!?

Dessutom kommer de gamla jeansskjortorna tillbaka... Hallelulja för det gamla!

onsdag 24 februari 2010

Trött och slö...


Det har varit en lång dag idag! Jag är trött!

Jobb hela dagen. Iväg till kontoret och packa inför morgondagens besök. Fastnade i trafiken över Tranebergsbron och kom försent till dagis. Fort hem för lite mellanmål och sedan iväg till sonens teaterskola. Under lektionen hann jag iväg och handla lite middagsmat. Hem laga mat, äta middag, bada sonen, borsta sonens tänder och läsa saga (det blev Mumin, mina favoriter!). Därefter plocka tvätt och disk.

Nu kom jag på att jag borde kolla av jobbmailen innan jag lägger mig...

Katterna har uppträtt lite "spattigt" under kvällen. Upptäckte att de jagade små stackars nyckelpigor. För att knyta an till gårdagens inlägg så verkar det som om den subtropiska hetta som råder i vår lägenhet väcker de små krypen som vintersover i väggar och trossbotten. Sov lite till småkryp! Än är det vinter!

Kali nichta!

tisdag 23 februari 2010

Överkompensera


Ibland tar man i lite för mycket! Man ska försöka skyla över någon brist hos någon eller något och tar i och försöker desperat leta efter fördelar så att man fullständigt öser superlativ och komplimanger över en person eller situation.

Ibland, eller ganska sällan nuförtiden, när man är på fest så sitter man och talar med den tråkigaste, mest trista och mest ointelligenta människa i hela sällskapet. Där sitter man och bara bekräftar, speglar och försöker få den lilla idioten att komma i god dager. Detta gör man istället för att dansa och ha kul med de andra sköna människorna. Man överkompenserar!

Ikväll överkompenserar fastighetens värmesystem kylan som finns utanför. När termometern går ner till -20 utanför så har vi typ 27 grader inomhus!? Det här innebär att när man kommer hem tar man av sig dunjacka, halsduk, kängor, termobyxor i hallen. Sedan tar man av sig byxor, långkalsingar och tröja. T-shirt och shorts är lämplig klädsel i vår lägenhet just nu! Jag har precis stängt av alla våra radiatorer. Vi har det gott på grannarnas värme. Skönt!

Samtidigt hör jag från vänner som oroar sig över elpriser, eldar i öppna spisar och kaminer och går inomhus i raggsockor och fleecetröjor. Det är kämpigt därute! Behöver ni lite värme får ni komma hhit på en fika!

Kali nichta!

PS Om jag nu suttit och talat med just dig på en fest, så betyder inte det att du är en idiot, och att jag överkompenserar. De idioter jag överkompenserar på vet inte om att jag har en blogg/vad en blogg är/hur en dator fungerar/hur man går på en trottoar och tuggar tuggummi samtidigt....
Ni fattar!

Sjuk...


...men ändå OK?

Gammlekatten Gusten har inte bara hypertyreos, utan även hypertoni. Så nu är vi mitt uppe i två medicininställningar.

Han har dock inte vett att själv förstå att han är ganska sjuk. Han mår, efter omständigheterna ganska bra. Nutrition fungerar sådär, eliminationen är OK. Han är vid gott humör och uppskattar kel och gos. Vi tar en dag i taget!

Gusten har alltid ett spinn!

PS Fattar ni ingenting så får ni Googla...

måndag 22 februari 2010

Konstig dag

Bilköer vid alla infarter
Inställda tunnelbanetåg skapade kaos vid de få ersättningsbussar som fanns att tillgå


Inte en kund var på plats idag. Alla hade hamnat i det totala kollektiva trafikkaos som lägrat sig över hela länet. Redan på morgonen hade alla mina inbokade möten ställts in. Tid att hinna med lite administration och telefonsamtal. Åkte även in till kontoret och arbetade ett par timmar då frun skulle ha lite kollegor hemma på lunch. Tack och lov för att man bor i innerstaden en dag som denna!

Jag var ganska förberedd på vad som komma skulle eftersom jag var ute på stan igår. Tunnelbanan har ställts in till alla stationer ovan jord!? Det har aldrig hänt under min livstid! Nästan alla bussar har ställts in för att användas som ersättningsbussar för utebliven tunnelbana. Det här inte räckt till på långa vägar ändå. Tänk er att ett tåg rymmer över 1000 passagerare, det blir typ 16 bussar per tåg. Fungerade inte så bra. På vissa ställen utbröt näst intill kravaller när desperata människor skulle tränga sig på de få bussar som kom. Vakter fick inkallas för att hejda slagsmål.

Bilköerna blev enorma. Jag åkte in till kontoret vid lunchtid och då var de fortfarande köer som vid morgonrusningen. Nu, några timmar senare har fortfarande "morgonköerna" inte släppt och det har börjat bli "kvällsköer" med hemvändande som desperat försöker hinna till dagis och Konsum inom rimlig tid. Jag åkte från Bromma hem till Söder genom att snirkla mig på diverse bakgator. Lyckades köra hem nästan helt lagligt. Nu står bilen i garaget och ska inte röras förrän imorgon. Hoppas situationen löst sig då...

Frun har varit ledig idag. Hon är nog mycket glad för det! Tågkaos och flygkaos råder överallt... Snart ska jag gå ner till dagis och hämta hem sonen. Det har varit runt 20 minusgrader i innerstaden vilket, även det, är mycket ovanligt. Förmodligen har de fått vara inne idag för att inte förfrysa näsa och kinder av de stackars barnen.

En konstig dag!

söndag 21 februari 2010

Väldigt många barn!


Idag har jag haft ansvaret för väldigt många barn! Skitmånga barn är de där två kusinerna!! Det är faktiskt 100% mer barn än vad jag brukar ha ansvaret för! Puh! De är väldigt "två" de där små kusinerna! Mer "två" än de där går det faktiskt inte att vara...

Jag och sonen mötte upp kusinen vid Skanstull för att sedan bege oss mot Medeltidsmuseet. Äntligen skulle vi få se det nyöppnade museet igen efter år av ombyggnationer och renovering av Norrbro.

När vi kom ner till tunnelbanan var det kö till spärren. Jag förstod att någon sorts oordning rådde. Någonting stod inte rätt till. I spärren stod det en otrevlig idiot som inte kunde förmedla någon som helst information till oss resande. Dessutom var han direkt otrevlig mot folk i omgivningen. Idioten var otrevlig mot trevliga människor!? För ingen var otrevlig mot idioten! Jag tror det var så att gröna linjen hade problem med sin trafik på grund av väderläget och något sorts "banfel". Jag vet inte vad ett "banfel" är, men förstår att det kan vara svårt att köra tåg om det är något fel på banan... "Oregelbunden trafik" var det enda vi visste när vi gick ner på perrongen. Tåget kom efter fem minuter och vi åkte till Gamla stan. Fungerade finfint! Fast jag förstår att det var kaos i förorterna...

Medeltidsmuseet var jättefint och intressant. Killarna gillade de "nya" människoöden som tillförts utställningen. Man har gjort fantastiska vaxdockor och gett dem öden ur de gamla medeltida dokument man hittat i arkiven. Speciellt den pestsjuka kvinnan gjorde intryck på killarna. Galgbacken var också en höjdare och naturligtvis den fullt munderade riddaren...

Kusinen uppförde sig exemplariskt medan sonen uppförde sig som ett "bokstavsbarn"med alla tillgängliga diagnoser. Han var skvatt galen och helt outhärdlig. Puh! Klockan 13 hölls det en "familjevisning" av museet. Guiden var helt fantastisk! Som han berättade och målade upp det medeltida Stockholm för oss! Men han var inte speciellt inriktad på familjer. Vuxet språk och total avsaknad av att ta in nivån på publiken. Killarna ruttnade ganska snabbt. Vi gick till Mc Donalds istället. Men jag ska gå tillbaka till visningen ensam i veckan! Visste ni att Medeltidsmuseet hör till Stockholms stadsmuseum och har fri entré!? Nu vet ni det! Mer info finns här.

Sedan tog vi tunnelbanan hem till Söder. Allt fungerade sånär som att tåget inte kunde stanna vid Gamla stan. Detta då det inte kunde starta i uppförsbacke!? Tänka att ett land som Sverige inte klarar av en vinter!? Hur gör de i Norrland!?

Hemma spelade killarna lite Nintendo Wii, medan jag fixade lite middag. Det blev en mycket trevlig kväll! Bror kom och hämtade kusinen och barnen var glada.

Nu kom fru hem efter ett svettigt arbetspass med insnöade resenärer överallt. Och imorgon strejkar Lufthansa och en massa resenärer blir strandsatta runt om i världen. Hå-hå, ja-ja!

Kali nichta!

Olympiska spel


Frun kom just utspringande, från TVn i sovrummet... Jag trodde det hade hänt någonting!? Uppenbarligen handlade det om några medaljer i skidåkning!?

Jag trodde sonen hade fått andningsstillestånd eller något liknande! Är kanske inte lika idrottsintresserad som frun...

Kali nichta! (Igen...)

lördag 20 februari 2010

Melodifestivalen


Melodifestivalen är ju det som präglar hela helgen, så här års! Inte sant!? Melodifestivalen får oss att gå igenom årets tristaste veckor. Och när hela spektaklet är över så börjar snödropparna blomma och krokusen tittar fram.

Nåja, normalt i alla fall. Men med årets vinter så lär vi knappast se några vårtecken förrän vid valborg!? Jag kan inte sluta tänka på den enorma slask- och lerperiod som väntar oss. Jösses vad mycket snö och slask som ska smälta innan det blir barmark!! Lera och galonbyxor kommer att prägla oss en tid framöver! Huvva!

Vi vaknade vid niotiden, sonen och jag. Frun tassade iväg till jobbet tidigt i ottan. Hon tog hand om alla de strandsatta resenärerna runtom i Europa. Snöovädret gjorde hennes arbetsdag mycket intensiv!

Jag och sonen åt en lugn och skön frukost. Jag riggade datorn inför melodikrysset och sonen gick ut och kollade lite "Bolibompa". Drack några baljor te samtidigt som jag bloggade, facebookade och löste krysset. Ganska lätt denna vecka, även om det var lite svårare än de senaste veckorna... Nästa vecka vinner vi priset! Yes!!

Vi skrotade runt i våra pyjamas då snöstorm och kyla gjorde att vi inte ville gå ut alls. På eftermiddagen gav vi oss ut och pulsade ner till Färgargårdstorget och till "gamla" dagiskompisens avskedskalas. En av sonens favorittjejer flyttar till England. De har varit kompisar ganska länge på dagis. Ända tills sonen bytte förskola för ett tag sedan. Sonen har lekt "Törnrosa" många gånger med denna tuffa tjej. Vad jag förstår så handlar leken "Törnrosa" mycket om själva pussen som prinsen ger till Törnrosa för att väcka henne ur den hundraåriga sömnen... Hmmmm!

Efter ett mycket lyckat kalas plöjde vi oss genom snödrivorna och gick hem. Uppladdning inför festivalen! Tjuvlyssnade på bidragen och drack lite vin. Vi käkade en god middag hos grannarna innan evenemanget började. Sedan gick vi ner till oss och kollade på själva utsändingen. Detta då de håller på att renovera hos grannarna och de inte har någon soffa på plats i vardagsrummet ännu.

Själv hade jag velat ha Alcazar och Darin till finalen samt Timotej och Elin Lanto till "andra chansen". Utslaget blev ju annorlunda. Darin och Timotej till finalen var ju ändå okej. Alcazar till "andra chansen" var ju också okej. Men Crusified Barbara!? Vad i h-lvete hände!? Ööööh?
För övrigt tycker jag nog att startfältet var ganska lamt. Även denna gång...

Imorgon jobbar frun kväll. Jag och sonen ska försöka vara lite kulturella tillsammans med kusinen. Kusinen ska vara hos oss då bror och svägerska ska hinna packa inför förestående flytt.

Vi hörs imorgon! Kali nichta!

PS Timotej påminner mig om en gammal schamporeklam... Är jag ensam!?

Facit

Kalimera!

Jag får inte till bilden på krysset, så ni får facit så här istället;


Melodikrysset 7, 100220:


L1:SHIRLEY Bassey

L5: En sockerbagare här BOR i staden...

V12, V5 och V1: BIRGER / SJÖBERG /ULLA

L2: BREVET till lillan

V7: Sånt är LIVET

L8: VISSLA

L10: DARIN

V11: YESTERDAY

L9: TRE små gummor...

L4: GLADA änkan

L3: ROLF Lassgård?

V6: Queen IDA

V13: ELIN Lanto .

fredag 19 februari 2010

Vad i hela friden!?


Hur kan man ställa in "På spåret" i två veckor bara för att det pågår ett ynka, pynka, litet, pytte skit-OS!? Blä!

Samtidigt som man sänder ett K-special om Ola Salo, "Ola Svensson superstar" på andra kanalen. Men för i h-lvete SVT!? Prioritera!!

Östersund


Vaknade och tänkte ta en dusch, med se det gick inte. Vattnet råkade vara avstängt!? Ganska dumt att stänga av vattnet på ett hotell på morgonen, just den tiden då förmodligen halva hotellet stod i duschen.

Gick ner och åt frukost istället. När jag kom upp till rummet så fanns det fortfarande inget vatten så jag gick och tränade istället. Det finns nämligen ett viktminskningscenter här uppe också. Så fick jag äntligen en dusch och passade även på att raka mig när jag ända hade tillgång till en sådan enorm lyx som rinnande vatten...

Sedan iväg en sväng till sjukhuset för ett möte innan jag sprang hem till hotellet för att kolla mailen och packa det sista innan utcheckning. När jag skulle borsta tänderna upptäckte jag att det fortfarande inte fanns något vatten. Därför fick jag istället borsta tänderna i mineralvatten som jag snodde från minibaren.

Man kan säga att jag var lite, bara lite, irriterad vid utcheckningen. Stackars lilla receptionistkrake! Hotellet bjöd på mineralvattnet som jag borstat tänderna i. Tusen tack!! Jag fick även en flaska olivolja signerad Jamie Oliver. Tack snälla! Men det räcker dessvärre inte! Det kommer en FET reklamation på posten! Hepp!

Sedan hade jag lite tid över innan jag skulle bli hämtad till flygplatsen. Passade på att promenera över isen till Frösön. Min farmor var faktiskt född här. Jag lyckades hitta huset som släkten hade i generationer. Det byggdes en gång i tiden av farmors syster med make, Anna och Gustav. Här var vi många gånger och hälsade på i min barndom. På den tiden låg huset avskilt i en skogsdunge. Nu har hyreshusen letat sig in på knuten. Tomten har bara blivit mindre och mindre. Huset har ett fantastiskt läge direkt vid Storsjön.

Nu har jag kommit hem till Söder och håller på att tina upp. Snart dags för fredagsmys!
Trevlig helg, vänner!

torsdag 18 februari 2010

Ute på vift!


Det kan man säga att jag är. Ensam och vilsen i Östersund! Vem hade anat detta igår!? Tänka att jag höll på att glömma denna resa!? Måste få till mina egna administrativa rutiner en aning. Fungerar inte almanackan, fungerar inget!

Flygresan gick bra! Lagom skak, lagom knak, äckligt te men vi överlevde! Jag har inga andra krav på ett flygbolag. Bara att överleva! Puh!

När vi landade var inte min taxi där. Killarna från samma taxibolag flackade nervöst med blickarna och satte igång att ringa en massa samtal. Under tiden som jag samlade ihop mitt bagage hade man dock hittat både min bil och chaufför. Bilen var OK men det var kanske inte chauffören. Han var halvblind och lite darrig. Han var väl mellan 70-80 år!? Arbetade definitivt på övertid! Han såg inte mycket, men verkade hitta bra ändå. Tro inte jag var nervös!? Inte efter en flygtur i ett propellerplan! Han kunde gärna varit en styckmördande psykopat som körde konstant i 130 km/tim. Jag hade varit "ko-lugn" ändå! (Var tvungen att sätta ett "-"! Det såg så konstigt ut...)

Kom till hotellet och checkade in. Gick upp till rummet för att slänga in väskorna. Det visade sig att rummet var allt annat än städat. Såg för dj-vligt ut. Pratade med en av städerskorna, som helt plötsligt började gråta!? Förstod att hon hade Mb Downs och förmodligen städade där på uppdrag av Samhall eller något liknande. Försökte förklara att jag absolut inte krävde att rummet skulle vara klart då jag faktiskt ankom på förmiddagen. Hoppas hon lugnade ner sig sedan... Ner i receptionen och slänga in väskorna i bagagerummet istället.

Iväg till det trevliga sjukhuset och en massa möten samt en workshop. Alltid lika roligt. Det är helt enkelt trevligare människor här uppe. Måste beror på den friska luften, vackra vidderna och utsikten över Frösön och Åreskutan!

Sedan till hotellet igen och ställa upp väskorna på rummet... Tror ni rummet var städat!? NOT!! Ner i receptionen igen och få ett nytt rum. Det nya rummet ligger precis bredvid ventilationstrumman. Har ni någonsin testat att bo bredvid en höfläkt!? Tinnitus är en barnlek jämfört med detta rum. Bad att få ytterligare ett annat rum och blev då hänvisad till ett rum som man höll på att renovera!? Fullt med limpistoler och målarpryttlar... Inte så bra intern kommunikation på det där hotellet, verkar det som... Inte så seriöst!

Jag har nu gått till apoteket och köpt öronproppar för att slippa höra den dj-vla fläkten. Stor reklamation väntar det lilla skithotellet! Ha!

Imorgon ska jag ha ett morgonmöte och sedan sticka iväg och träna. Det finns gudskelov ett viktminskingsinstitut här också. Allt för att bli av med de där pannkakorna jag åt till lunch!

Kali nichta!

PS Älgen!? Det fattar ni väl!? Älgen är Jämtlands landskapsdjur! Så nu vet ni det! Hepp!!

Skön promenad efter jobbet

Vanligt transportmedel i Östersund

Promenad på Storsjön. Utsikt mot solnedgången över Frösön. (Tack gode gud att jag hade långkalsingar!)


Promenerade Kyrkogatan från sjukhuset till hotellet och lämnade från mig mina väskor. Sedan på med långkalsingarna och ut och promenera.

Hur många steg behöver man för att kompensera bort ärtsoppan och pannkakorna jag åt till lunch!? Semlan här om dagen "kostade" runt 15 000 steg! Puh!

Stan är kanske inte världens vackraste, men en av de trevligaste. Man måste gå på rätt sida av gatan. Den andra sidan är inte sandad för alla sparkstöttingar? Utsikten över Storsjön och Frösön slår det mesta. Jag har faktiskt rötter från Frösön. Min salig farmor är född och uppvuxen här, innan hon flyttade till Stockholm och Södermalm. Jag har hittat det gamla släkthuset som hennes syster bodde i. Det står kvar. En liten villa omgiven av moderna bostadsområden. När ja var liten låg huset avskilt i en liten villaidyll..

Nu tillbaka till hotellet för lite mat och en massa jobb!

onsdag 17 februari 2010

Konservburken...


...som ska ta mig från Bromma till Östersund.

Flygplanet Saab 2000 har inbyggd skakgenerator och söker sig instinktivt till varenda liten luftgrop. Ljudanläggningen ombord fungerar inte, men det gör ingenting då hela planet knakar så högt så ingen hade hört något i alla fall...

Jag ska flyga från Bromma lilla flygplats, med alla hus och gator som är i vägen för både start och landning, till Östersunds flygplats på Frösön. En stor ö mitt i Storsjön med en gammal militärflygplats med långa start- och landningsbanor. Ingenting i vägen här inte. Här finns vidderna!

Flygbolaget är visst nytt och heter Östersundsflyg.

I nästa liv vill jag byta Östersund, Sollefteå, Visby och Örnsköldsvik mot Athen, Paris, New York och Rio de Janeiro! OK? Kan man passa på att få byta Scandic mot Sheraton eller Hilton? Jag bara undrar...?

Höll på att glömma!?


Frun var ledig idag så jag behövde inte stressa iväg till något dagis. Skönt!

Istället stressade jag iväg till kontoret för ett möte med nya chefen och hans chef, det vill säga chefens chef som för övrigt är min gamla chef... Som lite kuriosa kan jag berätta att nya chefen är min sjunde chef på fem år. Här går det undan!

Mötet gick bra! Det planerades och gicks igenom strategier och de verkade båda som om det trodde att jag hade koll på läget. Jag måste ha sett övertygande ut, vad vet jag!? Nåväl, jag kör väl på då de verkar gilla det jag gör. Och det känns ju skönt!

Under mötet bläddrades en hel del i våra almanackor. Och det var då jag upptäckte det fatala misstaget! Det lilla bokmärket som markerar aktuell vecka, hade av någon anledning inte flyttats till denna vecka, utan satt kvar på förra veckan... Helt plötsligt upptäckte jag att jag skulle göra en hel del saker den här veckan, istället för nästa! Fattar ni!?

Upptäckte till min fasa att jag ska jobba i Östersund imorgon och på fredag!? Jösses! Tur att jag var på kontoret och hann packa ihop inför besök och utställning. Flyg, hotell och flygtaxi var redan bokat sedan tidigare. Puh!

Undrar om cheferna fortfarande är lika övertygade om att jag har koll på läget!?

tisdag 16 februari 2010

Precis som det ska vara!


Så är det gjort! Jag har ätit årets första och sista semla!

De som känner mig väl vet att jag brukar käka den första semlan på annandag jul, och sedan käka två-tre i veckan fram till alla påskkycklingar i marsipan, börjar trängas i diskarna på konditorierna... Och om det sedan skulle bli kris på "semmelfronten" med starkt abstinens på sommaren kunde man alltid gå till "Hurtigs" på Drottninggatan. Det serverade förut privatdektektiven Ture Sventons "temlor", året runt. Det är service det!

Årets semla inhandlades på "Gunnarssons" på Götgatan. Och det var ingen vanlig liten skitsemla, inte. Det var nämligen en "lyxsemla"! Kön inne på konditoriet var lång, smockan hängde i luften bland alla frustrerade tanter med sina broddar och rullatorer. En del hade käppar, med "piggen" utfälld, ifall någon skulle försöka sig på att trängas. Personalen var, som vanligt, snorkiga och otrevliga. Det hör liksom till på "Gunnarssons". Annars skulle det inte vara sig likt! Även det hutlösa priset var sig likt! Precis som det ska vara med andra ord!

Semlan? Den var himmelsk! Helt perfekt! Precis som det ska vara...

Vacker vinterdag!

Vacker vy över Årstaviken


Kung Bore bor i Tanto


Katarina Kyrka


Efter lite morgonstök hemma bestämde jag mig för att strunta i att öppna datorn! Ja så är det! Jag skippade jobbet! Gick istället igenom mailen på kvällen då sonen somnat. En sådan här vacker vinterdag får bara inte missas!

Jag gick först upp till Katarina kyrka och tände ett ljus på graven, sedan vidare mot Tantolunden och sedan hemåt längs Årstaviken. Jag bor vackrast i hela Sverige! Så är det bara!

Vem är människan!?


Jag sitter i lugn och ro och ser på Sissela Kyle och hennes serie om "Dödssynderna". Då frun kommer hem senare än jag är hon förvisad till lilla TVn i sovrummet. Sådana är spelreglerna! Sorry för dig, frun! NOT!! *hehehehe*

Helt plötsligt hör jag skrik och vrål från sovrummet! Och jag är ju inte ens där inne!? Vad pågår? Och kan någon upplysa mig om vem f-n Björn Ferry är!? Har aldrig hört talas om mannen förut...

måndag 15 februari 2010

Mentalt försenad en hel dag!


Idag var det verkligen inte måndag! Det var nämligen mååååndag! Det var en dag som snart gått till historien och aldrig mer kommer igen! Hallelulja, för detta underbara faktum!

Det är naturligtvis ganska dumt att blogga om den här skitdagen samtidigt som man försöker glömma bort den. Men vem har sagt att jag är speciellt konsekvent!? Och dessutom är det ju min blogg så jag gör som jag vill...

Frun tassade iväg till sitt arbete i den tidiga gryningen. Nja, gryning var det ju inte. Så här års är är det ju rena rama natten klockan halv sex på morgonen! Jag sov lite till. Väckerklockan ringde och väckte både sonen och mig vid normal uppstigningstid. Sonen kom intassande från sitt rum med sin lilla "vovvov", hans favoritkramdjur under armen. Vi tyckte det var mycket mysigare att vila, istället för att gå upp. Det var kanske inget bra beslut visade det sig...

Sedan det ögonblicket har jag genomlevt denna dag med en trettio minuters förskjutning! Jag har stressat runt överallt. Och hela tiden kommit i tid, om än kanske i sista minuten. Men min hjärna har hela tiden varit trettio minuter försenad. Fattar ni hur jobbigt det är att vara på en plats i trettio minuter innan hjärnan anländer och kopplas in!? Man känner sig helt vilsen! Mentalt försenad!

Jag och sonen fick göra morgontoalett på rekordtid. Sonen slängde i sig frukost och jag fick dricka någon gammal dryck som fanns kvar från den tiden jag fastade. Fort, fort ner i garaget och köra ner till sonens förskola. Jag felparkerade, i en lastzon, och sprang in med sonen. Lämnade honom och sprang tillbaka till bilen.

Under dessa minuter hade plogbilen passerat och förvisat min fina bil i en snödriva. Och jag hade skitbråttom till dagens första möte. Försökte först att slira ut min bil ur snöhögen, men det fungerade inte. Lyckades låna till mig en snöskyffel från en postbil som stod och lastade av saker, eller kanske post, en bit därifrån. Tack posten! Skottade ett par hjulspår ur snödrivan och drog iväg!

Första mötet skulle hållas tillsammans med två av favoritkollegorna på den stora förvaltningen. Vi skulle träffa två byråkrater och tala om ditt och datt. Kollegerna skötte snacket i början och jag försökte se ut som om jag fattade någonting, visste vad jag gjorde och varför. Efter trettio minuter hade jag landat någorlunda mentalt och kunde flika in med några små inlägg. Gick sådär, men tack vare otroligt snacksaliga och kompetenta kollegor räddades mötet.

Och så där fortsatte det hela dagen. Mina möten blev helt korkade i början, men jag kom alltid med en bra slutkläm i sista minuten. Tror ni någon märkte något?

Sedan iväg till viktminskningsinstitutet för en gruppträff. Undrar var de första trettio minuterna handlade om? Hem och se lite av familjen, lägga sonen och laga mig en lite försenad middag. Frun var trött och somnade på spikmattan tidigt. Jag kanske borde gå in och kolla till henne? Hon kanske ser ut som värsta kasslern på ryggen!? Hmmmm, väntar nog en halvtimme till.

Kali nichta!


Förresten hade jag, sonen och ena katten namnsdag idag! Det skulle även far, farfar och farfars far ha haft. Och imorgon ska jag äta en semla!

Kollegan...


...gillar att läsa min blogg. Det tycker jag är kul! Men hon kommenterade att jag ibland kunde vara lite arg!?

Vad ända in i h-lvete menade hon med det!? Är hon helt körd i huvudet, den lilla fjanten!!?? Jag är väl för f-n inte arg i den här bloggen!! Hmmm... Kanske lite bara? Ibland... Sällan!

Äh, jag skojade bara! Kollegan är en av mina favoriter, den lilla "människomänskan"!

söndag 14 februari 2010

Alla hjärtans dag!


Eller "Valentine´s day", som man säger där borta...

Sonen vaknade lite för tidigt och väckte oss andra. Frun gav upp och lämnade sängen. Jag går aldrig upp före klockan 10 på en helg! Finns ingen anledning till att inte få vara utvilad! Jag drönade vidare, men blev åter väckt av sonen. Han och frun hade fixat frukost och min omedelbara närvaro krävdes ute i köket. Klockan nio en söndag!? "Stick och brinn!", tänkte jag. Men masade mig ändå upp, mycket ovilligt. Och då hade de små liven fixat en mysig "Alla hjärtans"-frukost!? En jättemysig frukost med en hjärtformad liten tårta, som kronan på verket.

Sedan iväg till viktminskningsinstitutet och lite träning. Kunde behövas efter all tårta. Hann även springa förbi en leksaksaffär och handla en födelsedagspresent till lilla grannen, sonens bästa vän, som hade kalas idag.

Födelsedagskalaset hölls på sonens teaterskola. Barnen fick vara tillsammans med en dramapedagog och upplevde ett äventyr. Tror det var en sjörövarinspirerad historia som så småningom ledde fram till en godisskatt. Därefter tårta och bullar i massor. Alla polarna från gamla dagiset var där. Efter kalaset gick vi ut i parken och hade snöbollskrig. Kul!

Sedan hem och piffa till sig lite. Vår inhyrda barnvakt kom och löste av oss. Jag och frun gick ut på egen hand, vilket verkligen inte händer ofta... Först ett biobesök. Vi såg filmen "Valentine´s day" som var en charmig, romantisk "feelgood"-film. Rolig och underhållande! I samma stil som "Love actually", men inte lika bra. Kvällen avslutades med en god middag på vår favoritkrog, Östgötakällaran. Gå dit!

Jag gillar egentligen inte fenomenet "Alla hjärtans dag"! Tycker det blivit alldeles för amerikaniserat, precis som "Halloween", en helg som inte heller finns i vår tradition. Jag tycker alla dagar ska vara "Alla hjärtans", dagar då man bryr sig om varandra lite mer.

Det har varit en mycket trevlig "Alla hjärtans dag"!

Kali nichta!

lördag 13 februari 2010

Melodifestivalen


Ikväll från Sandviken. Kul och bra underhållning som vanligt.

Gillade att Eric Saade skrällde till och gick direkt till final! Hade gärna sett Andreas Johnson svettas rejält i "andra chansen". Man är faktiskt två om att göra ett fiasko. Att skylla ifrån sig på Carola ger inga pluspoäng. Dessutom var låten väldigt trist...

Jag avskyr Kalle Moraeus! Det har jag gjort ända sedan jag såg honom på nyheterna efter tsunamikatastrofen i Thailand. Han stod på flygplatsen i Phuket och klagade på att alla reseledarna hade försvunnit efter flodvågskatastrofen. Ingen hade tagit hand om resenärerna!? Där stod den lilla övergödda spelmannen och klagade, där på den kaotiska flygplatsen!? Han överlevde och var oskadd! De gjorde inte en hel del reseledare... Och de som överlevde hade fullt upp med att ta hand om döda, skadade och efterlämnade gäster. Barn utan föräldrar, föräldrar utan barn, maka utan make, make utan barn.... Stackars lilla Kalle som fick packa sina väskor och ta sig till flygplatsen på egen hand, utan reseledare!? Inte en röst på den lilla skitkillen!! BLÄ!

Pauline var riktigt bra! Hejja!

Från Olympen...


... hela vägen till Vancouver har elden färdats. Elden tänds i soluppgången med hjälp av solljuset av grekiska översteprästinnor.

Idag sitter vi och slöar framför TVn, i våra morgonrockar. Vi ser på den fantastiska invigningen av de olympiska spelen!

Tänk att man kan bli så rörd av att se hur hela världen förenas runt spelen och dess budskap om fred. Låt spelen börja!

En trevlig kväll


På fredagskvällen är man ju alltid lite seg efter en lång arbetsvecka. Trots detta skulle vi på middag hos vännerna i förorten... Vi kände oss lite sega men piggnade snart till när vi kommit fram. Trevlig och avslappnad tacomidag gjorde att helgstämningen infann sig snabbt. Jag glömde till och med bort att jag missade "På spåret"!? Då har man det trevligt!!

Barnen lekte och somnade sedan i små högar runt om i huset. Då började vi spela kort och dricka vin. Och dricka vin och spela kort! "Hjärter" gick ganska bra, "Plump" var en katastrof för mig men "Vändåtta" briljerade jag verkligen i!!

Klockan blev väldigt sent då vi hade det mycket trevligt! Tänka att man kan bli så tung i huvudet av kortspel!?

Facit


Facit till veckans melodikryss! Melodykryss 6, 100213

torsdag 11 februari 2010

Det är inte bra!



Det här är Gusten! Han är vår underbara gammelkatt. Han har nått den mycket respektabla åldern av 17 år!! Hur många kattår är det? Jag "googlade" det och det ska motsvara 88 människoår. Det är respekt! Äldre än vad många katter blir...

Lilla Gusten hade en dramatisk start i livet. Hans mamma kunde inte föda ut kattungarna på normal väg, utan fick göra ett akut kejsarsnitt. Förmodligen var kattmamman så väl sövd att hon olyckligtvis låg på Gusten under sitt eget uppvaknande. Detta förde med sig en fraktur på svansen samt ett höftfel. Svansen blev kuperad under Gustens första levnadsdag, då den var helt bruten. Höftfelet resulterade i att den lilla kattungen hoppade som en kanin. Det såg verkligen inte klokt ut!

När jag skulle kolla på en ny kattunge så låg alla de ulliga, grå kattungarna i en hög i en korg och sov. De spann så hela rummet vibrerade! Den första kattungen som kravlade ur korgen och kaninhoppade fram till mig var den svanslösa lilla kattungen. Han valde oss! Jag hade inte en chans att välja kattunge!!

Höftfelet försvann efter ett tag, men svansen växte naturligtvis aldrig ut igen! Detta förde med sig ett begränsat kroppsspråk. Har du någonsin sett en katt utan svans skjuta ragg? Eller signalera irritation med att vifta på svansen? Det ser skitfånigt ut om man inte har en svans!! Som vi har skrattat!!

Det senaste året har Gusten tacklat av en hel del. Han har magrat och uppträtt mycket stressat. Efter besök på regiondjursjukhuset har man diagnostiserat en hyperthyrios, dvs en överkativ sköldkörtel. Detta har nog plågat honom ett tag. Medicin sattes in och blodprov har tagits löpande för att ställa in rätt nivå på medicineringen. Medicinen tog dessvärre ner nivåerna till en för låg nivå. All behandling sattes ut för att få upp nivåerna igen.

Nu är nivåerna återigen alldeles för höga. Dessutom har man upptäckt att njurarna inte fungerar som de ska. Detta är allvarligt! Vetrinären, som är en av rikets ledande kattexperter, var mycket bekymrad. Hon tror inte Gusten har lång tid kvar i livet. Men vi ska ändå försöka lite med justerad medicinering och specialdiet. Ny blodprovtagning om två veckor. Om han lever, vill säga... Det ser inte bra ut med allvarlig njursvikt!

Det är det som är det helvetiska med att vara djurägare! När livet för ens kära husdjur blir till en plåga, då måste man ta det jobbiga beslutet! Man måste vara den ansvarsfulla hussen/matten och avsluta plågan... Just nu mår Gusten ganska bra och har ett bra liv, men om han börjar må dåligt om ett par dagar... Då är det dags att avsluta hans liv. Så är det dessvärre...

Gusten är 17 år gammal! Han är vårt första "barn"! Han har till och med egen kudde i sängen. När jag skäller på sonen så svarar denna, med stor ilska; "Du bestämmer ingenting! Det gör Gusten! Han är äldst!!" Och Gusten bestämmer faktiskt allt! Han är ju ändå äldst!

Ikväll har jag faktiskt gråtit mycket! Sorgen att förlora ett kärt husdjur är precis detsamma som att förlora en familjemedlem. Det måste man acceptera!

Det är inte bra!

Utelek


Sonen hade kul på nya förskolan idag!

De var ute hela dagen. De hann bygga en fästning på gården. Det här är ingen vanlig snöfästning. Den är gjord i is. Den kommer säkert hålla till Valborgsmässoafton. Hela anläggningen består av en massa rum.

Hela gruppen, inlusive pedagoger, arbetade med verket i timmar!

Ännu en bra dag på förskolan i paradiset!

Skitkonferens!


Idag har jag varit på internutbildning på kontoret här i Stockholm.

Det är alltid trevligt att träffa kollegorna från landets alla hörn. Idag skulle vi lära oss en ny produkt i vår produktportfölj. Nja, ny och ny... Vi har jobbat med den tidigare, men nu ska vi jobba med den igen! Och då verkar det som all vår kompetens gått till spillo och vi måste lära oss allt igen!?

De faktum att jag vunnit fyra säljtävlingar, med denna produkt, verkar inte spela någon roll...
  • Jag var först i Norden med att sälja 50 stycken av dessa produkter. Detta gav mig en extrabonus!
  • Jag var bästa säljaren i Sverige. Detta gav mig en extrabonus!
  • Jag var bästa säljare i Norden. Det gav mig extrabonus!
  • Jag var den säljare som hade störst rersultatförbättring i Europa. Detta gav mig en skön långweekend i Paris tillsammans med min fru! Alla utgifter betalades!! Wow!!
Dessutom var jag den första säljaren som fick in produkten på landstingsavtal i Norden! Tack Östergötland! Ett landsting som alltid legat i framkant! Jag är dock glad över att få jobba med denna succéprodukt igen! Även om jag bara blivit tilldelad några landsortssjukhus...

Men det ska bli mycket spännande då många nyheter har skett, och kommer att ske. Jipppii!


FÖRTYDLIGANDE:
Jag älskar mitt jobb! Jag kan produkten och kommer att sälja som f-n! Lita på mig! Har ju goda meriter sedan förut!!

onsdag 10 februari 2010

En dag, en helt vanlig dag...


Vaknade i morse, motvilligt och lite för sent. Åt en mysig frukost med sonen. Allt medan frun gjorde sin morgontoalett. Frun och sonen promenerade iväg till dagis, medan jag satte igång att jobba lite.

Efter lite jobb hemifrån åt jag lunch. Köpte en god thaiwok från kiosken mitt emot. Gott! Rekommenderas varmt!

Sedan lite eftermiddags besök. Hann även med en sväng till träningen. Sedan snabbt som tusan till dagis och hämta sonen. Idag stängde man tidigare än vanligt på grund av arbetsplatsträff. Hämtade en glad och nöjd son som haft en toppendag. Pulkaåkning i Stora Blecktornsparken, pannkaka till lunch och dessutom lite kreativt arbete i ateljén! På gamla dagishelvetet var det helt omöjligt att få pannkaka och de fick inte åka någon pulka alls. De enda teckningar man ritade var sk "Mandala-teckningar". Idiotiska mallar som barnen skulle färglägga. Som en mycket dålig målarbok. Ingen fantasi och kreativitet alls. Skäms, förskolan från helvetet! Förstår ni att han har hamnat i förskolan i paradiset!? Vi är så glada och lättade!

I ateljén hade sonen gjort "allahjärtanskort" till mig och frun. Mitt kort föreställer våra mysiga måltider, på tu man hand. Vi har visst väldigt långa ben? Lägg märke lampan som sprider ljus över vårt matbord. Att äta ska vara förenat med lust och social samvaro. Är det inte otroligt sött att vi har våra näsor i samma höjd som bordsskivan!? Det är väl så det känns för sonen...

Hem och käka lite mellanmål. Vi hann faktiskt spela lite Zelda också... Sedan iväg till teaterskolan, som hade premiärträffen för denna termin idag. Ny "fröken" och delvis en ny grupp. Sonen verkade haft kul som sjutton under sin första gruppträff!

Under gruppträffen hann jag iväg och handla lite mat, blommor (Ja, tulpaner! Så klart...) och lite andra ärenden. Efter teaterskolan gick vi hem och nåt en god middag. (Se bilden...)
Sonen somnade med ett leende på läpparna strax efteråt. En bra dag!

Nu sitter jag däremot och går igenom jobbmailen och försöker få till en lista med alla telefonsamtal jag måste göra imorgon...

Kali nichta!


PS Jag scannade in bilden! Jag är den bästa "scannaren" på Söder! Yeah!
(Det handlar om att bli "vän" med din scanner. "Tingen" ska vara med dig!)
:-D

Jag undrar vad som gäller...


"Om en kvinna säger en sak, men menar en annan, gäller saken som hon sade eller den hon menade? Och hur i h-lvete ska jag fatta att hon menar något annan än det hon sade!?
Jag bara undrar..."


Skrev ovanstående kommentar i min statusrad på Facebook. Det blev en hel del kommentarer, av mycket skilda karaktärer. Men inte fick jag något vettigt svar. Det finns nog inget svar! Det är nog inte meningen att man ska begripa allt!

Men jag älskar min fru i alla fall!

tisdag 9 februari 2010

Tingen

"Vi måste bli vänner med tingen, annars blir tingen förbannade på oss..."

Kloka ord från Mahatma Ekman. Så idag blev jag äntligen vän med företagets nya webbaserade ekonomisystem. Jag blev även vän med scannern. Allt är nu skickat, med några knapptryckningar, till andra sidan jordklotet. Hoppas bara det nu kommer lite pengar!




måndag 8 februari 2010

Skriet...


Idag var det verkligen en skitdag på jobbet. Jag försökte registrera mina reseräkningar i företagets nya webbaserade ekonomisystem. Krångligt som sjutton var det! Jag tror dock att jag och systemet kommer bli vänner med varandra efter en tid. Dumt krångligt skitsystem, men jag ska överlista dig och hitta alla genvägar. *hehehehehe*

Sedan skulle jag scanna in alla "tusentals" verifikationer Efter fem fruktlösa försök ska jag nu vila mig tills imorgon. Den f-rbannade, dj-vla skitscannern ville inte göra som jag! Efter alla h-lvetes försök att registrera alla utgifter i systemet så var scannerhaveriet det sista jag behövde. *Ångestskri!!!*

Imorgon ska jag skriva till min nya chef och fråga vilka arbetsuppgifter jag ska försaka på grund av det tidskrävande arbetsuppgifterna med ekonomisystemet...

Fram till dess ska jag försöka få ner mitt blodtryck lite... Puh!


FÖRTYDLIGANDE
Ibland kan det strula med webbaserade ekonomisystem! Men det ordnar sig alltid... Så det så! Heja IT-support!
Ta honom till Kreta i september, när hela gänget är där...FD