torsdag 31 mars 2011

Stress och bråk

Viltskavspasta...

Torsdagen är veckans värsta dag! Jag vet att jag skrivit om detta faktum tidigare, men det tål att upprepas. Den här torsdagen var inget undantag! Det var en stressig och strulig dag på kontoret. Alla kollegorna var upptagna med ett jättestort arrangemang, vilket gjorde att vi få som var kvar på kontoret fick sköta den övriga ruljansen bäst vi kunde. Mycket blev det, inte allt hanns med och lite rörigt var det. Ja, ja, så är det ibland. det är bara att gå vidare...

Kom hem för sent och det blev en sen middag! Alldeles för sen för sonen. På veckomenyn stod det "Viltskavspasta", så det var det jag lagade till. Faktiskt ganska god, men den behövdes verkligen kryddas till lite. Sonen gillade den dock inte! Han till och med spottade i tallriken. Det gjorde mig enormt arg!

Finns det något mer kränkande än någon som spottar i maten!? Fin god, och faktiskt vällagad, mat!? I helvete att jag accepterar ett sådant beteénde! Jag blev skitarg! Och kränkt! Jag var till och med tvungen att lämna köket och gå ut i vardagsrummet och slå på en kudde, för att få ur mig lite ilska! Jag gick sedan tillbaka till sonen och talade om hur arg och besviken jag var och hur dum jag tyckte han var. Han fick smaka ett par tuggor av maten och sedan fick ha en macka. Men jag hade tappat matlusten.... Skit! Nu får det bli ett par matlådor till mig och frun istället...

Skitdag och skitkväll!

onsdag 30 mars 2011

"Amen, herregu´!?"

Expressen gjorde det igen!

Jag känner att det är lite för mycket elände i världen just nu! Revolutioner i Tunisien och Egypten, naturkatastrofer och kärnkraftshaveri i Japan, inbördeskrig i Libyen, oroligheter i Yemen och Afganistan. Finanskriser och klimatkaos avlöser varandra lite här och där i världen, även här i Europa.

Men nu orkar jag inte ta emot mer elände! Det här måste väl ändå slå allt? Hur ska vi stå ut med den stora katastrof för världen som Björn Borgs ljumsbråcksoperation innebär? Hur ska vi kunna bearbeta denna kris och det faktum att stackars Björn tvingas ta det "extremt lugnt"!?

Nej, jag orkar inte mera!

Försäkring

Oersättlig!?

Klart vi har en bra hemförsäkring! Den täcker allt! Jag tecknade en superduper-värsting-försäkring för ett par år sedan. Den täcker verkligen allt! Och självklart finns det en rejäl "drulleförsäkring" inkluderad. Frun tror att jag teckande "drulletillägget" när vi skulle få barn. Men sanningen är den att detta tillägg tecknades när frun flyttade upp till Stockholm och vi skulle dela vardag ihop. Och det var många år sedan... Jag känner min klantiga fru!

Försäkringen täcker en ny Iphone för frun och dessutom har hon fått en låne-Iphone från Telia under tiden!? Det är väl flott!? Fast självrisken får hon betala förstås...

Doro wat

Hett och gott!

Vi är ju slavar under "Linas matkasse" denna vecka! Ikväll var det dags för "Doro wat" som är en etiopisk kycklinggryta med kokt ägg. Inte den lättaste rätten att laga till en stressig vardagskväll, dock! Men attans vad god den var! Massor av goda kryddor i en ny harmoni av smaker.

Men en kväll, ensam vuxen hemma, med en hungrig liten sexåring hemma. Jag hackade, skalade och trixade i köket. Jag är faktiskt inte så himla bra att stycka en kyckling! Det slutade med att jag fick karva av köttet av de stackars benen... Men det blev faktiskt riktigt gott i alla fall!

Dessutom finns det två matlådor i kylen, En till frun och en till mig...

tisdag 29 mars 2011

Aj!

Lite trist, faktiskt...

Ikväll var frun faktiskt jättesur! Ordentligt arg och frustrerad! Jag tänkte naturligtvis på vad jag hade gjort fel! Det brukar nämligen vara något jag gjort som föranleder "surhet" hos frun...

Men se, den här gången var jag oskyldig! Jag var inte anledningen till fruns frustration alls! Heja! Vad skönt! Puh! Anledningen till fruns sura och agiterade tillstånd var nämligen helt hennes egen förskyllan! Frun har en vit jacka. Jackan blir lätt smutsig. Den hade blivit lite solkig, varför frun tänker tvätta den. Så hon slänger in jackan i tvättmaskinen så att den blir ren och hinner torka tills imorgon då hon behöver den igen.

Det var först senare på kvällen som hon saknade den! Sin nyinköpta Iphone! Hon letade och hon fann! Fast det tog en stund... Telefonen låg naturligtvis i jackfickan! Alltså i fickan på jackan som precis tvättats! Telefonen är helt död, men väldigt ren...  SIM-korten fungerade dock i en av mina gamla mobiltelefoner. Trist att förstöra sin nya fina telefon efter bara tre månader! Dessutom täcker inte garantin för "ovarsam behandling", vilket tvättmaskinstvätt kan anses vara...

Frun är sur och ledsen! Jag förstår henne!

måndag 28 mars 2011

Vuxenpoäng!

Prisad vare herren, nu har kassen kommit...

Då har vi fått vår matkasse för andra gången. Fylld med en massa spännande varor och recept. Vi var jättenöjda med den förra matkassen. Det var god mat och roliga recept. Vi fick en massa goda middagar och dessutom matlådor till våra arbeten. Bra för både magen och plånboken!

Förra gången matkassen skulle levereras var vi uppe i fjällen och åkte skidor, vi fick avboka vår matkasse. Så nu har vi gått och längtat i två hela veckor!

Så här blir vår veckomatsedel;
Tis: Fisk i dill- och pepparotssås med kokt potatis och vänskapssallad
Ons: Doro Wat - etiopisk kycklinggryta med kokt ägg
Tor: Viltskavspasta med skogschampinjon och pepparrot
Fre: ? Fredagsmysmiddag framför TVn. Något annat än tacos den här veckan...
Lör: Persiljetoppad nikkalouktasoppa med bröd
Sön: Spenat- och ricottacanelloni med två sorters sallader

Det ser väl vuxet och präktigt ut!? Vill du ha en matkasse? Kolla in här!

söndag 27 mars 2011

Vill ha!

Jag släpper inte min timme frivilligt!

Nej, jag är inte ett dugg utvilad efter helgen! Jag är, till och med, tröttare än i fredags... Hur gick det till!?

På lördagen jobbade frun på morgonen. Jag och sonen gick upp och käkade en god frukost. Det blev överblivna scones från torsdagens tjejträff. Ett par sekunder i mikron och de var som nybakade. Mums! Sonen kollade på Bollibompa medan jag löste Melodikrysset. En skön och lat lördagsmorgon.

Sedan blev det bråttom iväg till tennisskolan. Sonen spelade bra och såg glad ut hela tiden. Jag talade med trevliga mamman och slapp se sådär sur ut som jag brukar göra när jag är uttråkad under sonens sportaktiviteter. Alltså,missförstå mig rätt, jag gillar inte sport, men tycker att det är viktigt att sonen sportar. Så länge han gillar det och det är kul för honom, alltså...

Därefter tog vi en rejäl kebablunch på "Jerusalem Kebab" på Götgatan. Fullt med folk från hela världen. Gott som attans! Jag tog en specialtallrik vilket har allt! Kebabkött, kyckling, falaffel, friterade grönsaker och en massa goda röror.

På kvällen var frun borta på en tjejträff. Jag och sonen käkade tacos hos bästa grannarna. Trevlig samvaro bland vuxna människor och sonen fick leka av sig ordentligt hos bästa kompisen. Det verkar dessutom som om bästa grannarna är på gång till Kreta i september. Det vore toppen!

Sedan sprang vi ner till oss och släckte alla lampor och tände alla ljus. Under "Earth hour" satt vi i mörkret och spelade kort. Det var riktigt mysigt. Vi talade en hel del om hur mycket el vi förbrukar och vad det gör mot vår planet. Det var mysigt, stämingsfullt och viktigt! En bra manifestation över hela världen! Runt omkring oss brann levande ljus i fönstren. Det sades att fem miljoner svenskar deltog i manifestationen. Det är mäktigt! Jag talade med vännen som bor i Sjöstan. Där hade varenda fönster varit upplyst. Det måste väl vara ett bevis på att hela den där konstiga stadsdelen är befolkad av halvrika egoister!? Eller, vad!? Skäms!

På söndagen åt vi åter en god frukost med scones. Denna gång hade faktiskt frun gått upp och bakat! Gott och trevligt! Jag var tröttare än vanligt eftersom jag sett på en sen långfilm och det faktum att jag under natten blivit berövad på en viktig sömntimme! Jag vill ha tillbaka min timme! Fy, vad taskigt att ta den ifrån mig!

Under dagen var sonen på ett födelsedagskalas. Frun jobbade hela eftermiddagen och kvällen. Och jag fick två sköna timmar på stan! Bra för mig!

Efter födelsedagskalaset bar det iväg till Eriksdalsbadet och till sonen simskola. Den lilla, lilla sexåringen går simskolans högsta grupp och simmar, tillsammans med mycket äldre elever. Han simmade fram och tillbaka i den djupa bassängen. Han var så duktig! Och jag var så stolt! Sedan hem snabb och värma på lite middagsrester. Det blev lasagne! Det var gott!

Imorgon är det måndag! Jag är trött! Mycket trött! Puh! Ge mig min timme tillbaka!

lördag 26 mars 2011

Facit

Melodikrysset, nr 12, 2011-03-26

fredag 25 mars 2011

Fixat!

Πολλά χρόνια, Ελλάδα!

Idag har jag firat Greklands nationaldag! Jajamensan! Det har jag! Jag firade rejält! Jag bokade vår årliga resa "hem" till Kreta! Hittade en bra fligth och ett bra pris hos Norwegian!

Vi kommer den vanliga tiden till den vanliga platsen. Och hela gänget håller på att rustar, planerar och bokar för årets träff! Vi längtar!

Μόλις πέντε μήνες για να πάει ...

Vårfrudagen...

...som sedan feltolkades som våffeldagen!?

Jag och sonen åt våfflor ikväll! Jag tror jag åt tio stycken. De var goda och frasiga. Sonen gillar inte sylt, så han har grädde, socker och kanel på sina våfflor. Jag hade hjortronsylt och grädde på mina! Mmmmmm!

Frun jobbade ikväll, så hon fick inte vara med! Frun är tokig! Ja, det är hon verkligen! Hon gillar nämligen inte hjortronsylt!? Hur kan man inte gilla hjortronsylt!? Ja, jag sade ju att hon var tokig!? Nu är hon ju från Lund,och det är ju en bit från Norrland. Kanske är det därför hon inte förstår att man ska dyrka dessa dyrbara bär!?

Jag vann min burk med hemlagad hjortronsylt när jag var på stomiföreningens möte i Östersund. Som jag vårdar denna burk med "Norrlands guld"! Ingen annan får smaka! Det vore ju att "kasta pärlor för svin"!

Nu har jag ont i magen! *rap*

torsdag 24 mars 2011

Längre än vanligt...

... kan det ju kännas som ibland...

Vaknade alldeles för tidigt i Sundsvall. Packa, frukost, checka ut och jobba. Först jobba lite i Sundsvall och sedan vidare till Hudiksvall. Sedan köra så snabbt som möjligt ut på E4an och hem till Stockholm. Jag skulle nämligen hämta sonen i skolan och ta honom till fotbollsträningen.

Naturligtvis fastande jag i bilköer ända från Kista och in till Norrtull och vidare genom hela Klarastrandsleden och Söderleden. Jag hann dock i sista minuten. Sonen fick trycka i sig en macka medan vi sprang till träningen. Sedan satt jag och möglade i det svettiga omklädningsrummet, tillsammans med andra uttråkade föräldrar, medan sonen tränade.

Nu började jag känna mig trött och sliten efter att ha jobbat två dygn i sträck och sedan kört som en biltjuv ända från västernorrland, utan en enda kisspaus. Nu skulle vi hem, fixa middag och bara koppla av. Jag ville bara slänga mig i schäslongen, ta av mig strumporna och koppla av framför TVn. Puh!

Men, se det gick inte! Frun hade bjudit in vänninor på något sorts inredningsparty. Allt var piffigt värre hemma och någon liten säljare stod där och sålde fula lampor och avskyvärda ljuslyktor. Hela hemmet var invaderat!

Mitt uppdrag för kvällen var att hålla mig borta, hålla mig tyst och få sonen att hålla sig borta och hålla sig tyst. I uppdraget fanns även att få katten Morris att hålla sig borta och hålla sig tyst. Så jag spenderade kvällen med att fixa lite uppvärmd mat till mig och sonen, samtidigt som jag försökte få Morris att stanna i köket med hjälp av en laserpekare. Efter maten fick jag tvinga kvar sonen i köket med hjälp av kortspel samtidigt som jag fortsatte att vifta med laserpekaren för att få kattfan att inte störa tjejträffen...

Nu är jag både trött och sur!

onsdag 23 mars 2011

Hiss

Eeeeh!? Hur var det nu...?

Jag står längst ner under den enorma jättekolossbyggnad som är Sundsvalls Sjukhus. Huset är över en kilometer långt och har en massa hissar, trappor och korridorer i ett oändligt rutnät. Här nere i underjorden ligger det jättelika parkeringsgaraget. Jag ska ta en av alla hundratals hissar upp till stället där jag ska jobba idag.

Hur var det nu? Om jag ska åka uppåt ett par våningar? Vilken knapp ska jag chansa på? "Ole, dole, doff..."

tisdag 22 mars 2011

Norrland igen...

Mitt tillfälliga hem...

Idag var det rörigt på jobbet! Arbetsuppgifterna tog aldrig slut och jag som hade flera timmars bilkörning framför mig.

Så småningom blev bilen fulllastad. Jag fick till och med fälla baksätet för att få plats med allt. Sedan körde jag norrut, bort från Stockholms rusningstrafik och ut på E4:an. Det fick bli ett snabbt stopp för middag och kisspaus på "Gävle Bro" och sedan iväg igen. Nu har jag precis kommit fram till hotellet i Sundsvall. Jag har checkat in, packat upp och förberett morgondagens arbete.

Dags för en kopp te och sedan sova. Det är en lång dag imorgon! Kali nichta!

måndag 21 mars 2011

Tillbaka

Semestern är slut...

Första arbetsdagen efter semestern! Jag brukar inte drabbas av måndagsångest, men idag kom den! Huvva! Mailhögar på datorn, röstbrevlådan full med meddelanden och en massa inbokade besök. Puh!

Dagen gick fort! Imorgon drar jag uppåt i landet! Sundsvall ett par dagar! Kanske tar jag med mig skidorna och åker lite i backen som ligger mitt i stan!? Det blir ju lite som ett "återfall"...

Ja, ja, jag får jobba ikapp när jag sitter ensam på mitt hotellrum de närmaste dagarna! Så får det bli!

Oväntade besök

Läcker design...

Helt plötsligt får jag en massa besökare som klickar in på min blogg från en hemsida på Kreta. Jag går in och kollar och ser då att före detta reseledarkollegan har lagt in en länk på sin hemsida.

Kollegan och jag kom till Kreta samtidigt och jobbade tillsammans ett par år. Jag hittade kärleken bland kollegorna, tog hem henne och hon blev min fru. Alltså allt det här hände ju under ganska många år. Vi fortsatte ju jobba på andra ställen i Grekland först. Kollegan hittade sin livs kärlek och blev kvar. Gifte sig, fick välartade barn, byggde hus och jobbade vidare. Inom resebranschen, sälj, hotell och en massa annat. Men sedan startade hon ett eget företag. Och det verkar gå bra!

Mitt under brinnande finanskris, och den känns i Grekland, startade hon en butik där hon säljer en massa vackra smycken. De flesta  är dessutom egendesignade. Nu har hon startat en grupp på Facebook, som ständigt växer. En ny hemsida med webshop har nyligen lanserats. Hon ligger inte på latsidan, minsann!

Kolla mer här!

Nu funkar den!

Gammal, men ny...

Vi bygger ju svindyra vindslägenheter i huset. Tre stycken lägenheter för cirka 20 miljoner kronor styck. Jo, jo, smakar det så kostar det... Men då får de rika knösarna en massa lyx i form av ball inredning och arkitektur. Naturligtvis ska de få hiss hela vägen upp! Inte ska väl de stackarna behöva gå en trappa själv! Så därför har vår hiss varit avstängd på grund av ombyggnad i flera veckor. Vissa har fått gå upp och ner fem trappor dagligen. Det har inte varit lätt för de äldre paret på våning fyra, att ta sig upp och ner med rollator och kryckor...

Igår svor jag långa haranger när jag bar upp allt bagage från garaget till lägenheten. Och då bor ju inte vi så jättehögt upp. Idag såg jag att hissen fungerade igen! Den gamla hissen har bytt utseende lite grann. En ny grind, nya knappar (med en extra våning tillagd), en display som visar våningsplanen (förr klarade vi oss med målade siffror mellan varje våning) och en röst som säger vilket plan vi befinner oss på. Det känns nästan som att vara i en sjukhushiss och inte en gammal fin hiss i ett hus från 20-talet.

Jag har inte vågat åka den nya hissen ännu. Jag låter andra åka den först. Jag vill vara säker på att linorna håller! Så är det!

söndag 20 mars 2011

Tillbaka

Nu spinner det i alla vrår...

Igår åkte vi skidor i solen hela dagen! Vi har haft en enastående tur med vädret hela veckan. Jag har till och med fått lite färg i ansiktet.

Sedan åt vi lite middag hemma i stugan. Istället för att laga mat tog vi lite av alla de goda rester som vi hade i kylskåpet. Efter en mycket god middag började vi spela lite kort och dricka vin. Vid halv elva-tiden på kvällen var vi så trötta att vi gick och lade oss. Vad är det med skidsemestrar egentligen!? Jag tror inte jag lyckats hålla mig vaken till midnatt en enda gång på hela veckan. Allt skidåkande och all den friska luften gör att man sover som ett barn. Ingen "partysemester" det här inte...

I morse vaknade vi och käkade frukost. Sedan kastade vi ut barnen i snön och vi vuxna packade och städade huset i ett nafs! Vi är verkligen ett bra team vi och bästa familjen! Det gick undan och helt plötsligt satt vi i bilarna och styrde kosan hemåt. Bästa familjen laddade för nonstopkörning hem till förorten. De hade "preppat" bilen med termosar och mackor.

Vi tog det lite lugnare. Vi har en tradition på vår hemresa från Vemdalen. Vi brukar alltid ta lunchpaus på Sibyllagrillen i Ljusdal. Alltså inte den där vid rondellen strax utanför byn (eller ska man säga "stan"?) utan den om man åker mot "centrum", vid Statoilmacken. Jag är inte riktigt säker på om det verkligen finns något centrum i Ljusdal, men det finns i alla fall skyltar som pekar mot något sorts "centrum". Kanske är det systembolaget eller en busshållplats!? Vad vet jag!?

Sedan vidare genom det vackra, otroligt vackra, Hälsingland! Här tillbringade jag mina barndoms somrar och jag minns varje byhåla och vägkrök. Vi korsade Ljusnan flera gånger. Här jag jag tagit alla mina simmärken, från fisken till guldmagistern, i det kalla klara fjällvattnet. På den tiden fanns det inga "Baddare" eller "Grodor".

Vi kom hem till Söder och körde ner i vårt garage. Vi orkade bara packa ur det nödvändigaste ur bilen. Resten får vänta tills imorgon. Sedan släpade vi all packning uppför alla trapporna. Vårt hus saknar nämligen hiss under ett par veckor. Detta då det byggs dyra vindslägenheten högst upp. Då de rika knösarna som har råd att köpa dessa 20-miljonerslägenheter inte ska behöva gå i en trappa så ska de få hiss ända upp till dörren. Och under denna ombyggnad får vi släpa allt uppför alla trappor...

Vi öppnade dörren, slängde ifrån oss packningen och lade oss i en hög på hallgolvet för att gosa med lilla Morris och tjocka Sigge. Så mycket gos och kärlek! Så mycket spinn! Vi var välkomna hem och vi hade längtat lite...

Borta bra, men hemma bäst!

lördag 19 mars 2011

Jorå´!

Skål!

Jorå´! Så eré, serú! Sista skiddagen är avklarad och alla ben är i behåll! Nu kan man slappna av lite grann...

Imorgon bär det av hemåt! Längtar lite till egna sängen och till katterna förstås... Jag känner mig färdig med vintern nu och ser fram emot barmark och lite vårtecken. Kanske en snödroppe någonstans? De brukar alltid vara tidigast på Katarina kyrkogård. Jag får gå dit och spana på måndag...

Facit


Facit, melodikryss nr 11, 2011-03-19.

fredag 18 mars 2011

Fondue

Köttfondue...

Fondue är ju både gott och trevligt! Alltså, det är ju ingen avancerad matlagning alls. Man doppar sitt kött i olja eller buljong och blandar det lagade köttet med en massa goda röror, lite pommes och vitlöksbröd, och sedan är middagen i hamn...

Fondue hör liksom skidresan till, eller hur!? Ikväll var det fonduedags! Vi åkte skidor hela dagen! Sedan hem en stund för att utfodra barnen och ta en liten fördrink. Ut igen med full skidmundering. På fredagar är det nämligen kvällsskidåkning. Vi åkte skidor under ett mäktigt snöfall och en vacker fullmåne, någonstans bakom molnen. Den skymtade igenom ibland...

Sedan var vi lite busiga. Vi tog oss på andra sidan avspärrningarna och åkte nerför en stängd, mörk skidbacke till vår fonduerestaurang. Var fin den var!? Den där schabbiga, lite trista restaurangen där vi brukar ta en drink på eftermiddagen på vägen hem. I kvällsljus, med en sprakande brasa och en massa levande ljus var det ett helt annat ställe!

Vi åt och åt! Och drack lite... Gott var det och mätta blev vi! Mycket mätta! Sedan bar det hemåt! Alla sov innan klockan slog elva på kvällen, Så är det på skidsemester!


Vi borde nog använda den där fonduegrytan vi fick i bröllopspresent för längesedan...

Kvällsskidåkning är speciellt...

torsdag 17 mars 2011

Svart, riktigt svart...

Svart!

Ni som kan det här med utförsåkning, kan ju det här. Men man har olika backar med olika svårighetsgrader. "Grön" backe är "mycket lätt", "blå" backe är "lätt", "röd" backe är "medelsvår", och slutligen "svart" backe som är "svår".

Jag åker mest i de gröna och blå backarna. Men här i Björnrike har jag faktiskt klarat av de röda backarna. Inte utan viss stolthet, det måste medges. Frun tjatar på mig att jag borde åka en svart backe. Hon lovar att hon kan "leda" mig ner. Men jag är skeptisk! Hon har försökt förr, den där kvinnan. Det slutar alltid med att hon susar ner själv och talar om för mig att jag får klara mig själv nerför branten. En halv dag senare, när jag kommit ner, är jag färdig för skilsmässa!

Nu ville hon riskera vårt äktenskap igen! Vi åkte uppför den helvetiska sittliften, upp till toppen. Sedan såg jag den där svarta backen. Backe och backe, förresten. Himmel och mark möttes. Det visade sig vara ett stup! Ett stup på 90 graders vinkel ner i en avgrund. Det var bara att hasa sig utför och börja klättra ner...

Äh, jag överdriver kanske lite!? Men det var brant! På de brantaste partierna fick jag zickzacka ner sakta, sakta... Men det gick!

Jag rules! Hepp!

Av barn och fyllbultar...

Mamma...


Hört från badrummet;

Frun står framför spegeln och sminkar sig.

Frun: "Har du inte världens vackraste mamma!?"
Sonen: "Nej, jag tycker du ser läskig ut..."

Ridå!

onsdag 16 mars 2011

Kvällskidåkning

Sonen är kung i backen!

Tredje dagen av skidåkning! Jag är öm, stel, halt och lytt. Kroppen värker från topp till tå... Aj, aj, aj!

Idag gjorde vi som alla andra dagar i veckan. Upp tidigt, tycker jag i alla fall, ute i skidbacken vid niotiden. Åker en massa skidor, lämnar sonen på skidskola, åker ännu mer skidor, hämtar sonen på skidskola, grillar korv till lunch, åker ännu mer skidor. Sedan hem till middag, kanske en liten drink, social samvaro med bästa familjen.

Men idag var det lite annorlunda. För idag bjöds det på ännu mer skidåkning! Kvällsskidåkning! När vi kom upp första gången i backen, på kvällen, var vi tvungna att stanna upp och bara njuta av utsikten. De svenska fjällmassiven i skymningsljus och med en otroligt vacker solnedgång. Sverige är verkligen fantastiskt!

Sedan åkte vi tills vi inte kunde känna vare sig fötter eller händer. Snabbt hem till varm choklad, med lite rom i för oss vuxna, och bastubad för dem som gillar det. Klockan tio var alla helt utpumpade och gick och lade sig. Skönt trött!

Natti, natti!

tisdag 15 mars 2011

Högt som satan!

Nej, de är inte ett dugg glada! De har panikångest!!

Min fru hävdar att hon är höjdrädd. Det är hon inte alls! Hon blir lika förbaskad när jag påtalar detta faktum. Men hon är faktiskt inte ett dugg höjdrädd. Hon kanske tror att hon är höjdrädd, men det hjälps inte...

Nu har vi åkt på ett par skidresor genom åren. Och om man kan sitta glad i hågen i en liten korg och dingla med benen trettio meter över land så är man inte höjdrädd! Man har aldrig varit höjdrädd och kommer aldrig att bli höjdrädd! Vid närmare eftertanke kanske det inte var trettio meter, utan mer femton meter ner mot en säker död, i de där fasansfulla liftkorgarna i Österrike?

De där tunna korgarna var mycket klena och slitna. De knirrade och knarrade hela tiden. Bara en liten ståltråd mellan mig och döden. Flera gånger tänkte jag att det var lika bra att hoppa direkt. Jag skulle ju i alla fall dö... Frun, och den då mycket lilla sonen fick åka flera gondoler bakom mig så jag inte skulle se eller höra något. Jag såg bara för mitt inre hur frun tappade taget om den lilla treåringen och han störtade i avgrunden. Det var hemskt! Dessvärre fanns det inga andra alternativ att ta sig upp. Och jag ville åka skidor så jag tog mod till mig och stod ut...

Jag tog skidlektioner dagligen. Min skidlärare såg mitt dilemma samt även det faktum att jag åkte, lika stel som en piprensare, nedför backarna. Det var inte tal om att släppa ner axlarna och svikta med knäna. Han tog mig då till en liten bar i en stuga och gav mig en "jägertee" för att få mig att slappna av lite. Och det hjälpte!? Sedan dess tog jag mig en "rackabajsare" varje för- och eftermiddag. Detta på direkt inrådan från min skidlärare. Han tog nog själv betydligt större mängder "jägertee" än mig dagligen, när jag tänker efter... Jag åkte mycket bättre skidor, blev mjukare i kroppen och satt sedan och log för mig själv i liftkorgen på vägen upp till toppen.

Det som är så bra med Björnrike är att det bara finns släpliftar upp för backarna och till topparna. Inte nog med att man slipper hänga högt uppe i luften, man får dessutom rejäla benmuskler! Det är ju nästan lite som ett sådant där "balsamschampo", två i ett, liksom... Helt perfekt! En annan sak som är att man kan åka upp till toppen och hitta en massa bra och lätta backar ner. Långa sköna backar som man kan njuta av länge. Sedan finns det ju en massa våghalsiga backar som frun kan kasta sig utför. Något för alla! Fast jag åker faktiskt ner för "röda" backar, utan några större svårigheter, nuförtiden. Det är stort!

Nu har någon liten klåfingrig idiot byggt en djävla sittlift här också. En sådan där lift som man sitter en massa människor i bredd och åker högt upp i luften, förmodligen mot en säker död. Skiten heter "Grizzly Express". Den går högt som satan, har en hastighet på sex meter i sekunden och helvetesresan tar fem minuter och fyrtiofyra sekunder. En lång och ångestfull resa! Och inte finns det något "jägertee" i närheten... Helvete vad jag lider! Men den nya nerfarterna häruppefrån är mycket fina. Jag står ut! Ett tag till i alla fall!

Så får det bli!

måndag 14 mars 2011

Denna dagen, ett liv...

En underbar dag, i ett underbart liv!

Vi vaknade tidigt! Mycket tidigt!! Redan klockan åtta på morgonen, och det är verkligen skittidigt! Men vi vaknade spontant, utan väckarklocka. Vi vaknade dessutom pigga och utvilade och fulla av förväntan. Efter en jättefrukost begav vi oss ut i backarna.

Det kändes lite darrigt i början men efter första åket började "de gamla takterna" sätta sig. Det var en helt perfekt dag! Solen sken från en klarblå himmel, snön knarrade och det var ett par minusgrader. Vi åkte och njöt. Vi testade även den nya jätteliften och de nya nerfarterna, vilka var mycket bra!

Sonen gick på skidskola innan lunch och bästa familjens barn gick i skidskola efter lunch. Då blir det lite snärjigt att hinna hem och laga mat. Idag löstes det med korvgrillning i backen. Helt underbart! Vi satt i solen och njöt!

Sonen gjorde bra ifrån sig på skidskolan. Läraren, som bara var en vikarie för dagen, var hur cool som helst. De var bara sex i gruppen, vilket gjorde att det blev mycket åka av. Han såg mycket lycklig ut!

Hela eftermiddagen varvades skidåkning med lite sittpauser i solen. Det biter faktiskt lite i kinderna efter en hel dag. Vi kom hem vid femtiden efter att ha varit ute hela dagen sedan klockan nio på morgonen. Efter bastu, dusch, middag och lite vin var vi alla rejält trötta!

Vi spelade lite kort ett tag, men blev sedan helt enkelt för trötta för att kunna sitta uppe längre. Frisk luft gör en riktigt trött! Nu dags för en god natts sömn innan en ny skön dag i paradiset!

Natti, natti!


Förresten är jag så halt, lytt och lam av all träningsvärk, så frun och kamraterna kommer få lyfta mig upp ur sängen imorgon... Huvvaligen!

söndag 13 mars 2011

Helt plötsligt bara...

Bara sådär, liksom!?

Helt plötsligt insåg jag att jag är närmare min 50-årsdag än min 40-årsdag... Känns lite konstigt, men faktiskt ganska bra!

Dagen har varit trevlig. Vi bilade upp från Falun upp till Sveg. Där träffade vi våra vänner från förorten. Bästa familjen! Vi provianterade och fyllde, de redan välfyllda, bilarna till bristningsgränsen. Och sedan upp mot Björnrike.

Nu har vi checkat in och packat upp. Middagen är uppäten och vi ska börja spela kort. En veckas semester ligger framför oss. Kan man ha det bättre!?

Facit

Lördag på söndag...

Facit, Melodikrysset nr 10, 2011-03-12

Igår hann vi inte lösa krysset, så vi gjorde det vid frukosten idag istället... Nu drar vi till Vemdalen!

lördag 12 mars 2011

Falun

Hej, Falun! Nu är vi här...

Mår lite bättre idag. Bilen packades och vi åkte ut på vägarna... Vi körde förbi en mack och köpte hela CDn med alla låtarna från hela årets Melodifestival. Så nu har vi analyserat och sjungit med i alla finallåtarna och ett par till. Någonstans på vägen blev det en hamburgerlunch på Max. Max är mycket bättre än Mc Donalds! Så är det! Jag mår bättre och nu tänker jag vara frisk! Så är det med det också!

Vi kom till Falun och checkade in på hotellet. Inget vidare märkvärdigt rum eller märkvärdigt hotell, men bra läge och trevlig personal. Och dessutom bor vi gratis här, då jag tog ut en frinatt. Så vi är glada! Vi tog en promenad på stan. Nja, vi kanske inte är så imponerade av staden Falun. Två ganska fula gågator kantade av ganska fula hus. Och allt, jag menar allt, är stängt en lördagkväll! Men nu ska jag inte vara orättvis. Vi såg delar av äldre stadsbebyggelse också, lite längre bort. Vi ska försöka hinna med en promenad dit imorgon. Kyrkan såg pampig ut!

Vi hittade en "O'learys" i samma hus som hotellet. Sportsbar med OK mat. Jag käkade "fish & chips", eftersom jag inte kände för en hamburgermåltid igen. Sonen tog pannkaka och frun tog någon hamburgare. Sedan gick vi upp på rummet och kröp ner i sängen för att se kvällens stora begivenhet. Hotellrummets TV är en gammal "tjockTV" med ett minimalt bildrör. Riktigt litet, alltså! Jag undrar inte om datorskärmen är större!? Men vi kom på att om vi sitter riktigt nära och trycker våra näsor mot TV-rutan så kan man nästan tro att det är en storbildsTV...

Vi fick med alla våra tre favoritlåtar i toppstriden! Fast vi hade ju hellre sett Danny i Eurovision... Men både den Europeiska juryn och svenska folket var ganska överens. Kanske kan Eric Saaaade hålla ute i Europa? Men en av favoriterna i Eurovision är faktiskt det norska bidraget "Hubba Hubba"! Kom ihåg var ni läste det först!?

Natti natti, Dalarna! Vi ses imorgon!


Försiktigt med glasbitarna nu, pojkar!

fredag 11 mars 2011

Darrig dag!

Inte helt frisk...

Natten var sådär. Vaknade och ömsom svettades och ömsom frös. Och vad ont jag hade!? Gör det så ont att ha feber!? Det hade jag glömt! Jag har nästan aldrig feber. Lite halsont ibland, lite hosta ibland och lite, eller mycket, snuva ibland, man aldrig feber.

När väckarklockan ringde hade jag inte sovit alls på hela natten. Jag hörde när frun smög upp i ottan och gick till jobbet. Nu måste jag bita ihop, väcka sonen, fixa frukost och sedan ta honom till skolan. Sagt och gjort och så blev det! Sedan hem på darrande ben. Hur sjutton skulle den här dagen fixas nu!? Jag hade ett par besök på ett av de mindre sjukhusen i länet. Men vet ni vad!? Jag pallade inte! Dessutom vore det inte försvarbart att knalla in på intensivvårdsavdelningen med en infektion i kroppen. Jag ombokade dessa besök till senare tillfälle. Dagen ägnades istället med en massa mail och telefonsamtal. Jag var verkligen inte sysslolös!

Frun kom hem på eftermiddagen och hämtade sonen från skolan. Då kunde jag vila lite i soffan. Med lite Alvedon i kroppen och lite vila var jag beredd för kvällens begivenhet! Vi dumpade sonen hos underbara svägerskan, som fick en klan med barn att utfodra och vårda. Bästa människan!

Vi stack till närbelägna Globen och såg på genrepet av melodifestivalen. Nu vet vi allt som kommer hända! Det blir en bra final! Danny är favoriten! Han går hem hos alla åldersgrupper. Han är laddad och framträdandet är bra! Saaaaaaade kommer som god tvåa. Bra framträdande och "catchig" refräng. Men vi har hört och sett den förrut "manboy". En uppstickare är "The moniker" vars låt "Oh my God" växer mer och mer. Låter och ser ut som något från Holland 1979...

Så här går det;
  1. Danny - The club
  2. Eric Saade - Popular
  3. The Moniker - Oh my God



Vinnare! Kan dessutom slå i Östeuropa och på Balkan. En förutsättning för att lyckas...

torsdag 10 mars 2011

Djävla skit!

Dålig "tajming"...

Har känt mig lite konstig hela dagen. Värk här och där och varit lite småfrusen. Nu på kvällen bröt det ut. Jag frös och frossade. Jag fick linda in mig i duntäcken och låg bara och skakade. Det fick bli pizza till middag för sonen.

Nu sitter jag och Alvedonsvettas och har ont överallt. Kan det vara influensan? Fast jag har ju vaccinerat mig!? Men man vet ju aldrig. Vaccinationerna ger aldrig ett 100%-igt skydd.

Typiskt! Jag har inte tid! Det är en massa på jobbet imorgon, sedan ska det packas och tvättas, på kvällen ska vi till Globen och kolla på genrepet av melodifestivalen. Och sedan upp till fjällen i helgen! Jag hinner verkligen inte vara sjuk...

Djävla skit!

Förberedelse

Konstig doft...

För några månader sedan köpte jag skidor, stavar, pjäxor och så några sorts sulor. Jag vet inte om sulorna är så viktiga? Kanske blev jag lurad av säljaren? Jag brukar nämligen bli det...

Nåväl, snart är det ju dags för skidresa! Så nu var det dags att gjuta till de där sulorna och få in dem på plats i pjäxorna. Först skulle ugnen värmas upp till 200 grader, sedan skulle sulorna in ett par minuter. Man skulle titta på en liten vit prick som skulle bli svart när sulorna hade nått rätt temperatur. Det gick snabbt!

Sedan ut med sulorna, som var jättevarma, och ner med dem i pjäxorna. Det var verkligen inte lätt! Och sedan ner med fötterna i pjäxorna. Det var inte heller lätt! Sedan var det bara stå still i några minuter och låta sulorna forma sig exakt efter mina fötter. Fantastiskt!

Fast jag tycker nog de liknar salig fars hålfotsinlägg... Det är ju inte så sexigt!

onsdag 9 mars 2011

Jaha ja...

Minsann, det hade jag ingen aning om...

Frun kom precis hem från jobbet. Hon har jobbat sent kvällspass och börjar i ottan imorgon. Inte så många timmars sömn mellan arbetspassen... Men hon kvittrade ändå!? Vad?

Det visade sig att hon vunnit någon sorts tävling på jobbet. Hon fick två biljetter till melodifestivalens genrep på fredag! Yes! Kul som sjutton!

Ni vet ju att vi är nördar på melodifestivalen. Förut gick vi alltid på genrepen. Man ska dock se finalen hemma på TVn. Där ser man bäst. Men det är kul att se förberedelserna. Och att göra en föranalys! Det här är viktiga saker, förstår du!

Själva finalen kommer vi se på ett hotellrum! Vi åker mot Vemdalen redan på lördagen men tar en natt på hotell på vägen upp. Lite lyx, lite pool, lite mys och en massa hotellfrukost på vår väg upp i Härjedalen. Kanske hinner vi kolla in Falun lite också?

Hinner inte skriva mer nu! Måste fixa en barnvakt...

Vekodagjämning


Mitt i veckan...

Idag, vid lunchtid, slog det mig! Nu har halva arbetsveckan passerats. Det innebär att det faktiskt är "veckodagjämning"! Nu kan nedräkningen till helgen påbörjas. Och i helgen drar vi norrut för den årliga skidsemestern! Yes! Som vi längtar efter snö och skidåkning! En veckas ledighet med goda vänners sällskap. Det kan inte bli bättre!

Vi drar till underbara Björnrike i Vemdalen. Bra backar och bra liftar. Passar frun som är ett ess på utförsåkning, som för mig som började åka i 40-årsåldern. Jag och sonen åker lika bra just nu, men i år kommer han nog bli vassare än mig! Han går ju på skidskola. Man är inte så kaxig i backen vid min ålder. Man tänker lite extra på lårbenshalsarna...

Jag är glad som tar mig ner! Och jag njuter hela tiden! I år har jag dessutom mina första egna skidor och pjäxor. Det känns vuxet! Nedräkningen har startat!



Se upp i backen!

Nostalgi

Nämen!? Välkommen tillbaka!

När jag var inne och handlade lite middag såg jag den vid kassan. Gamla goda vännen TOY är tillbaka! Kommer ni ihåg; "Ta't lugnt, ta en TOY!" Underbar slogan...

De klassiska paketen finns inte kvar, utan de säljs i påsar. Men logotypen är densamma, och smaken är densamma. Vilken nostalgi! Mitt första tuggummi...

tisdag 8 mars 2011

Fettisdagen

Semmelfrossa!

Dagen började ganska lugnt! Jag och sonen åkte in till ögonsjukhuset för en rutinundersökning av sonens ögon. Allt var bara bra! Inga nya glasögon behövdes, vilket är skönt! Sonen var jätteduktig och koncentrerad under hela undersökningen. När vi lämnade optisten märkte jag att han var lite sur och trumpen. När vi kommit till dörröppningen ut mot väntrummet brast det för sonen och han sade, lite för högt; "Där ser du pappa! Man får ALDRIG något klistermärke på det här stället!!" Jag kvävde ett gapskratt och fick ut oss ur byggnaden snabbt. Bra, sonen! Hoppas piken gick fram!

Jag ringde en av sonens lärare för att höra var klassen var på väg. Det är nämligen utflyktsdag idag. Det visade sig att de var på väg in till city för att mata fåglarna vid strömmen. Jaha, då fick vi en lite "håltimme" inne i city i väntan på klassen. Vi körde från ögonsjukhuset på Kungsholmen och in till city. Jag hittade ett parkeringsgarage i närheten av Drottninggatan. Sedan gick vi och fikade på "Hurtigs konditori". Det sägs vara det här konditoriet som Ture Sventon köpte sina semlor, eller "temlor". Fast i boken heter konditoriet något annat. Ett tag sålde man semlor året runt här. Fast nu tror jag stället bytt ägare ganska många gånger... Men semlan var fluffig och god!



Privatdetektiven Ture Sventon med en "temla"...

Vi mötte upp klassen nedanför operan vid strömmen. Sedan började min arbetsdag! Jag hann med ännu en semla till vid ett kundmöte. Och naturligtvis åt vi selma efter middagen. Semlor är gott!

Den godaste semlan någonsin finns på lilla "Lisas café och hembageri" som ligger på Skånegatan 68! Så är det! Hembakt "kompakt" bulle, egenlagad mandelmassa med bitar i, och vispad grädde som ser ut som vispad grädde. Inte från en gräddsifon! Det är skillnad det! Testa själv! Lisa är dessutom väldigt trevlig, vilket gör det roligare...

Mer om fettisdagen finns här!

Vår!


Det som göms i snö...

Vintern har varit fantastisk! Lång, kall och vit! Staden har visat sig från sin vackraste sida! Men nu börjar det töa, blaska och slaska. Det här är den värsta perioden på hela året! Jag hoppas bara det går riktigt snabbt tills vi har barmark. Så vi slipper den smutsiga slasken och äckliga leran... Sedan är den riktiga våren här! Det ser jag fram emot!

Men just nu retar jag mig mest på allt djävla hundbajs som kommer upp till ytan. Blä! Snart börjar skiten tina och lukta dessutom. Är alla hundägare sviniga!? Och hur mycket kan en hund egentligen bajsa?



En rebell på Söder...

måndag 7 mars 2011

Bli vän med alla nuffror...

Och sedan är det ju viktigt att få alla små krumelurer i rätt ruta...

Jag hatar verkligen Excelark! Jag tycker att alla de där förbaskade siffrorna, instängda i sina små celler, är elaka. De där siffrorna och deras osynliga formler har egentligen bara en enda uppgift. Det är att göra livet surt för mig! Jodå, jag har genomskådat dem! Det enda de vill göra är att bryta ner mig och mitt psyke tills jag bryter ihop totalt! De där ondskefulla små rutorna än inte nöjda förrän de ser mig sitta skakande i ett hörn och hulka av ångest!

En gång i månaden ska vi lämna in alla göranden och havanden i ett gigantiskt stort Excelark, fyllt med en massa pivotabeller, flikar, formler, färgkoder och gud vet allt! Sista inlämningsdag är den femte varje månad. Nu var den femte en lördag den här månaden. Då kan man ju lämna in den där helvetiska filen redan på fredagen, så är ju saken ur världen! Eller så gör man som jag, skjuter upp skiten så länge som möjligt...

Eftersom jag vet att Excel är ute efter att få mig att bryta ihop så uppdaterar jag inte helvetesfilen. Jag vill inte ens öppna den då jag är rädd om min psykiska hälsa. Istället samlar jag in alla uppgifter i min almanacka, i min anteckningsbok och på hundratals små post-it lappar. Ja, då blir det ju alltid lite jobbigt någonstans runt den femte varje månad...

Jag fick till sist alla siffror på sin plats! Tror jag i alla fall... Men jag tyckte det såg bra ut! Tror jag, det med! Den här månaden ska jag verkligen försöka fylla i alla tabeller dagligen och inte ha det här helvetet. Ja, fast det är ju förbundet med ångest att öppna den där elaka filen... OK, jag ska fylla i allt veckovis! Det är en förbättring! Ja eller så skiter jag bara i det och mår bra hela månaden! Det brukar ju bli bra till sist!

Så får det bli!

söndag 6 mars 2011

Lång!

Morris!

Hur lång får man bli!? Jag har en katt som är, typ, tre meter lång. Och har en diameter på tre centimenter!? Jag har alltid trott att han har varit en iller i en tidigare reinkarnation. Men nu tror jag att jag kommit på det! Morris är ingen katt! Han är en binnikemask! Så ere´!

Kali nichta!

Sköna söndag



Detta har verkligen ingenting om min Sköna Söndag att göra! Bara lite nostalgi...


Idag tog vi en lugn och skön frukost innan vi gick ut i den sköna solen. Dagen tillbringades i Stora Blecktornsparken där vi åkte iskana, grillade korv och hade en toppendag. Bästa grannarna var med. Sonen och grannsonen är som bröder efter alla år. De bråkar ungefär var 15:e minut, men det brukar ordna upp sig ganska fort. Bara vi inte lägger oss i för mycket...

Det märktes dock att sonen var lite tröttare och lite mer gråtmildare än vanligt. Det verkar också som om grannsonen förstod detta. Ett tag låg gossarna på en låda i solen och filosoferade om livet. Vi föräldrar har ingen aning vad de pratade om, men de samtalade länge och väl. Det är verkligen inte en syn som man ser hos två vilda sexåriga killar!

Sedan hem och varva ner. Middagen blev rester från "matkassen". Frun jobbade kväll och vi festade på våra "Drumsticks BBQ-style". Frun vägrade nämligen att ta en matlåda med sig till jobbet. Jag vet inte varför!? Hon är kanske snorkig? Själv har jag haft matlåda med mig varenda dag hela veckan... Jag tror hon kan skyllas för att vi slängt så himla mycket mat. Hon vägrar äta rester!? Det kommer hon få ändra på. Jag ska konfiskera hennes rikskuponger och ge henne matlådor framöver! Ha!

Efter middagen var det dags för dusch och pyjamas. Vi kom överens om att strunta i kvällssagan och istället se på "Djursjukhuset" på SVT Barn. Otroligt bra och intressant! Det var för sorgligt med vargen som fått så allvarliga njurproblem och var tvungen att avlivas. Djurskötarna stod och grät. Men det var spännande med veterinären som stod och grävde ut en massa bajs ut en noshörning för att kunna gå in och kolla om honan var dräktig... Det var den!

Sedan i säng med sonen och han somnade på 30 sekunder... Kali nichta!

Efteranalys

Men vad f-n hände!?

Dagen tillbringades ute i solen. Promenad på stan med lille tappre sonen. Fortfarande lite svag och trasslig efter feberveckan. Vi tog tunnelbanan till city. Det är ett äventyr då vi aldrig åker kommunalt. Promenerade lite och gjorde många stopp då benen blev lite darriga på den lilla. Vi tog en fika på Teatercaféet i Kulturhuset. Har satt vi och såg ut över folkvimlet på Sergelstorg samtidigt som vi tog varsin semla.

Därefter promenad ner till Kungsträdgården. Här var det något sportlovsjippo på gång. Vi spelade lite fotbollsspel, såg en trolleriuppvisning och hann med att ta en liten lunch. Sedan tog vi bussen hem. Det var ett äventyr det med, tyckte sonen. Vi kanske åker lite för mycket bil!?

Sedan hem och börja pyssla inför kvällens begivenhet. Inhandling av mat, förbereda spotifylistor, lägga strategier, föranalysera. Allt inför melodifestivalen och "Andra chansen" i Sundsvall. Middag och vin med bästa grannarna och sedan var det dags!

Men vad fan hände!? De bästa låtarna som borde gå vidare var tvungna att duellera mot varandra. Ingen av dem gick vidare till final! Skandal! Ja, ja det är väl så att svenska folket är idioter! I alla fall alla som inte tycker som jag! Så är det!




Borde ha gott vidare...





Den här borde också gått vidare...



Faktiskt en riktigt rolig och bra låt!?

lördag 5 mars 2011

Facit

Facit, Melodikryss nr 9, 2011-03-05

Jag får inte till det med en bild på krysset. Jag får redovisa på det här sättet istället;
  • V6/V13 LILL-BABS/PETTER
  • L10/L12 SNIGEL/ÅSNA
  • V9 ENGSTRÖM
  • L7 SOMMAR
  • V8 Ace OF Bace
  • V1 SURSTRÖMMINGS-polka
  • L4 ÖL
  • L11 ROLF Harris
  • L2/V15 RUTIG/RAMEL
  • V14 EVA dahlgren
  • L3 TRE
  • L5/V16 MAN ska HA husvagn...
  • L1 SEPTEMBER
Håll tillgodo! Njut av den underbara helgen!

fredag 4 mars 2011

De e´ mycke´...

Det tar liksom inte slut...

Hur mycket snor kan det rinna ur en unge? Jag bara undrar!?

Jag fick gå hem lite tidigare från arbetet för att lösa av frun som skulle iväg till jobbet. Hon var inte helt missnöjd med att kunna lämna host och snor för en tillvaro bland vuxna kollegor. Nu jobbar hon hela helgen. "Jag är ute när gumman min är inne, jag är inne..."

Jag hade med mig matlåda till jobbet. Det är präktigt och vuxet! Gårdagens middag räckte till dagens lunch så jag hade med mig stekt kotlett med ugnsbakad potatis och dragonsås. Gott! Nu ska jag slänga ihop lite drumsticks BBQ-style med salsasås, råstekt potatis och majskolv. Fast jag hade glömt att tina majskolvarna, så nu ligger de och tinar i vattenbad. Hoppas det funkar.

Fredagsmys med middag framför TVn står på programmet. "Barda", "Amigo" och sedan kvällens höjdpunkt, "På Spåret"! Vart ska vi resa ikväll!? Men nu är det dags för lite snyt, lite näsdroppar, lite Alvedon och en klunk hostmedicin av den starkare sorten!

torsdag 3 mars 2011

Febrig torsdag

Tusse liten...

Sonen är lite krasslig. Han hostade i måndags, men gick till skolan ändå. På tisdagen gick han på tennisläger, det är ju sportlov. Det hela gick bra, men han hostade en del. På kvällen fick han hög feber...

Frun har nu varit hemma med sonen tisdag, onsdag och torsdag. Han har feber och snorar rejält. Hans sportlovsvecka med roligt fritids varvat med tennisläger gick om intet. Frun lider av en viss "cellskräck" över att ha varit hemma med sjuk son. Rörelsefriheten begränsas ju rejält. Så nu vet hon det! Det som varit min vardag många gånger tidigare. Ha!

Han får nog vara hemma imorgon. Det blir ju lite problem eftersom jag jobbar på kontoret imorgon och frun har ett kvällspass. Frun får försöka börja sitt pass lite senare och jag får försöka gå hem lite tidigare. Jag har ju en hel del kompledighet att ta ut.

Men om vi ska se det från den ljusa sidan så är det ju bättre om han bli sjuk nu istället för om två veckor då vi ska åka skidor i fjällen... Krya på dig, gosse!

Kali nichta!

onsdag 2 mars 2011

Morris

Morris vill leka och biter mig därför i foten...

Vår dumma katt lever livet. Han har hittat ett sätt ta sig in i linneskåpet, sova bland lakan och handdukar för att sedan ta sig ut på baksidan och röja bakom garderoberna i sovrummet. Vi hör hur han leker och prasslar där bakom. Vi försöker skälla, men det hjälper inte. Vi försöker locka, men det skiter han i. Det enda som funkar är att öppna en burk kattmat i köket. Då kommer han springande! Nu försöker vi täppa till varenda ingång till "leklandet bakom garderoberna"...

Vi har hittat små skumgummibitar lite här och där i våningen. Ja, vi bor inte i en lägenhet, utan har en våning! Det låter finare, eller hur!? Hur som helst så hittar vi dessa skumgummibitar överallt. Även städtanten har påtalat dessa skräpiga bitar... Vi har inte vetat var de kommit från. Men nu vet vi!

Uppenbarligen håller kattfan på att äta upp vissa av möblerna inifrån! Vi kollade under soffan och under schäslongen och där finns det "kratrar" i stoppningen. Idag gick jag till zooaffären och skulle köpa "fyspray". Ni vet, en sådan där spray som får kattkräket att springa därifrån. Visste ni att de blivit förbjudna!? Det är visst något sorts EU-direktiv. Nu får jag söka dessa olagliga preparat via internet. Kanske kan man importera något från USA? Vad vet jag?

Idag åt vi grönsakspytt till middag! Godare än jag trodde. Och riktigt mätt blev man! Matlåda är fixad till jobbet imorgon. Matkassen är riktigt kul! Jag och frun står och laga middag tillsammans varje kväll. Jag tror vi kommer fortsätta med detta!

tisdag 1 mars 2011

Man kan väl få drömma lite?

Κύπρος/Cypern

Jag har faktiskt aldrig varit på Cypern!? Det har liksom inte blivit av... Många av tjejkompisarna åkte dit på sol- och badsemester på 80-talet. Mycket festande blev det och en hel del romanser med Costas, Georgios eller någon FN-soldat. Alltså de där FN-soldaterna måste ha varit i himlen under sin tjänstgöring på Cypern! I alla fall under sina permissioner. Annars kanske de inte hade det så kul när de skulle bringa fred i religiösa motsättningar.

Jag vill gärna åka dit! Maten är ju fantastisk! Jag älskar ju grekisk mat och turkisk mat! Faktum är att de är ganska lika varandra, även om de grekerna och turkarna försöker hävda motsatsen. Överallt i världen dricker man "turkiskt kaffe", utom just i Grekland, där heter det "grekiskt kaffe" och naturligtvis är det samma kaffe... Jag älskar mezes! Det finns en massa goda viner från Cypern vilken måste avnjutas!

Jag vill se de vackra Troodosbergen, som faktiskt finns med på UNESCOs världsarvslista. Jag visste inte att det fanns berg med på den listan. Jag trodde det mer handlade mer om byggnadsverk... Typ, Visby!? Man lär sig något nytt varje dag! Så är det! Jag skulle gärna vilja åka in i den turkiska delen av Cypern. Varför är ön delad? Varför kan aldrig muslimer och kristna leva sida vid sida? Gandhi hävdade ju att alla religioner är det samma. Om man kallar Gud för Allah, Buddha eller Shiva spelar ingen roll! Varför fattar man inte det på Cypern? Här finns en delad huvudstad. Är inte det helt ute!? Har ni hört talas om Berlinmurens fall? Kom igen! Riv skiten!


Oj, här ligger jag vid poolen och väntar på min paraplydrink!

Sol, värme och avkoppling är ju en viktig del av semestern. Jag lyssnar på en bra ljudbok och smuttar på något läskande. Frun sover på sin solstol. Det gör hon alltid! Jag vet inte någon som kan sova så mycket som frun. Men hon behöver det! Sonen plaskar i poolen, äter alldeles för mycket glass och skojar på barnklubben... Värre kan man ju ha det!

På kvällarna utforskar vi de lokala tavernorna. Visste ni att halumi kommer från Cypern? Gott som förätt. Grillad med lite olivolja och citron över. Och sedan alla smårätter och röror. Mmmm! Dricker de retzina? De borde de göra!


Drömresan!

När vi sedan kopplat av på Cypern så kan vi vara lite mer kulturella och aktiva i vår turism. Jag vill se tempelstaden Angor Wat i Kambodja. Jag vill åka på en rundresa och utforska det faschinerande landet med sin periodvis tragiska historia.

Vi har giftet i oss! Alla i familjen! Vi borde renovera köket eller lägga pengarna på en masssa andra förnuftiga saker. Men det gör vi inte! Vi reser! Och vet ni vad!? Det är en investering!

Att resa är en investering i livskvalitet! Så är det!


Bloggar du? Kolla här!


Solresor - Resor med charter, sista minuten, hotell och flyg