torsdag 30 juni 2011

Torsdag!

Torsdagstrött...

Har sagt det förr! Torsdag är den jobbigaste dagen i veckan. Jag är trött!

Dagen började med skit för att sedan bli värre och värre. Just nu sitter jag på tre olika tjänster eftersom det är semestertider. Det brukar gå bra, men nu bröt visst helvetet ut. Alla telefonlinjer ringde och alla ville ha en massa råd, hjälp och saker som skulle skickas ut över hela landet. Jag slet ordentligt! Dagen gick fort med jag är trött.

Jättetrött...

onsdag 29 juni 2011

Klok!

Klokast i världen...

Jag kan härmed meddelat att Nobelpriset i "Klokhet" gått till vännen och före detta kollegan "Bollnässtintan"! Så är det! Meddelas endast på detta sätt! Vi började arbeta tillsammans på Kreta för längesedan. Hon var faktiskt klok redan då. Men vem hade kunnat ana att hon skulle få Nobelpriset!? Jag är stolt som känner henne!

Vi började som guider. Hon talade flytande grekiska redan då. Hon lärde mig en massa bra saker om vardagslivet i Grekland. Saker som jag hade nytta av i mitt dagliga liv som utlänning i ett annat land. Och saker som jag kunde berätta för mina gäster då jag guidade utflykter. En gång fick jag "obsa", dvs hänga med och lära mig en utflykt, som hölls av henne. Utflykten var "Grekisk afton", vilket är en grekisk variant på den spanska motsvarigheten, "Grisfest". "Bollnässtintan" är ingen partyperson direkt, och det är inte jag heller. Fast visst kunde det hända att det festades privat ibland, men det är en annan sak... När man har en "partyutflykt" men inte är en "partyperson" direkt, då är det en utmaning. Men "Bollnässtintan" var galant! Stämingen var hög och alla gästerna blev både nöjda och ganska fulla. Jag fixade inte två saker som guide. Det ena var att leda allsång och det andra var att berätta roliga historier. Dessa egenskaper är inte bra när man har just denna utflykt. Men jag lärde mig av den kloka "Bollnässtintan" hur man kunde få upp stämningen på ett bra sätt. Hur man kunde få en ganska "schaskig" utflykt till att bli bra och seriös. Men ändå tillfredsställa alla gäster. Från de kulturellt intresserade till de som bara ville supa ner sig. Hon är klok, den där kvinnan!

En gång hade jag fått ragg på en tjej. Vi tog ett flyg ner till Athen för att kolla om det fanns någon gnista mellan oss. Ja, jag snackar om min dåvarande flickvän, alltså min nuvarande fru! Jodå, gnistan fanns och finns fortfarande efter typ 20 år. På planet träffar vi kloka "Bollnässtintan". Hon hade också fixat en gratis flygbiljett till Athen. Med sig hade hon en stor resväska, som innehöll en annan resväska. Båda var helt tomma!? Hennes plan var att åka ner och köpa billiga barnkläder. På den tiden hade Grekland fortfarande valutan drachmer, vilket var billigt för oss. Dessutom var inte landet i ekonomisk kris och inte på väg mot konkurs. De fina kläderna sålde hon sedan vidare på "barnklädparties" hemma i Sverige. Hon är klok, den kvinnan!

Det blev en intensiv vecka i Athen. Vi fick både flygbiljett och hotell av dåvarande arbetsgivaren. Fast för att spara pengar hade de inkvarterat mig, flickvännen (alltså nuvarande frun) och "Bollnässtintan" i samma hotellrum. "Bollnässtintan" längtade dessutom efter sin nya pojkvän från Kreta. Så han kom upp till Athen och hälsade på. Ja, ja, det blev mannen som hon sedan gifte sig och fick barn med. De bor fortfarande kvar på Kreta! Det blev en trångbodd helg fylld med jordskalv och passion. Jag fick frun "på kroken" och hon gjorde detsamma med sin nuvarande make. Fast han hade nog redan fastnat "på kroken"!? Hon är klok, den kvinnan!

Hemma på Kreta fortsatte "Bollnässtintan" jobba som reseledare. Men hon fick snart mer och mer ansvar. Sedan jobbade hon i en guldaffär, på ett hotell, och startade eget. Tänk er att starta ett eget företag som utlänning i Grekland!? Det är inte lätt! Verkligen inte lätt! Hon är klok, den kvinnan!

Men hur kunde just hon vinna Nobelpriset i "Klokhet? Ja som ni kan läsa så är hon ju jättesmart! Men avgörandet kom när juryn lyssnade på nyheterna och fick höra henne tala om hur krisen i Grekland slår till mot de stretande och hårt arbetande medelklassen. Lyssna här!

Hon är både klok och konstnärligt begåvad! Hon har öppnat en butik i Chania, på Kreta. Jag köpte en massa balla saker där sist jag besökte stället. Nu har hon även öppnat en webshop. Och hon har både kassapparat och kvitton! Nu ser ni till att köpa en massa! Kolla mer här!

Hon är klok, den där kvinnan! Kali nichta, "Bollnässtintan", och alla ni andra!


PS Jag älskar hennes dialekt! Det är efter min barndoms glada somrar i Hälsingland. 

tisdag 28 juni 2011

Stackars lilla by!

Ännu mer sommar!

Efter "Allsången" kommer "Morden i Midsomer". Perfekt! Nu är det verkligen sommar! Eller hur!? Den här gången med en ny kommissarie Barnaby. Men det verkar gå bra ändå. Samma gamla småborgliga byhåla i England där alla är lite skitkonservativa.

Men hur många invånare finns det i byhålan? Och hur många har mördats genom åren? Jag är förvånad över att det finns några levande människor kvar över huvud taget! Ikväll var det tre lik till...

Flytta aldrig till Midsomer!

Nu är det sommar!

Premiär!

Nu är sommaren här! Nu stänger vi oss inne varje tisdagskväll och kollar på vackra skymningsbilder av världens vackraste stad! Jag och sonen såg premiären tillsammans. Varje gång vi såg en vy över Söder och Katarina kyrka så hojtade vi lite extra; "Vår ö!", "Bajenland!" eller " Där är vår kyrka!" Visst är det tönigt!? Men det struntar vi i!

Vilket premiärprogram! Vilket tryck! Måns är bra men jag saknar Anders. Det skånska temat gick hem. Sonen är ju halvskåning trots allt...

Det fåniga var att jag satt och blev lite rörd och tårögd över den töntiga allsången och de vackra bilderna över stan. Jag blev stolt över att vara Stockholmare och Södermalmsbo. Inte tårögd, men nästan... Det kändes väldigt lamt!

Inte jättesmart...

Kanske inte den "vassaste kniven" i lådan...

Prins Philip, hertig av Edinburgh, har precis fyllt 90 år. Hurra, för honom! Precis som alla andra kungligheter så verkar han inte vara den smartaste killen i världen. Långt därifrån, faktiskt... Det enda förmildrande man kan säga om honom är att han har grekiskt påbrå. Född på Korfu, men fick fly därifrån som mycket ung då kungafamiljen avsattes.

Den där dåliga genbanken verkar ha satt den käre prinsen i en hel del trubbel. Han är nämligen känd för sina "grodor", dvs plumpna och ogenomtänkta uttalanden. Här kommer lite exempel;
  • "Det ser ut som om du är färdig för sängen." Till Nigerias president som var klädd i nationaldräkt.
  • "Det är ett nöje att vara i ett land som inte styrs av folket." Till Paraguays dåvarande diktator Stroessner.
  • "Så vilken exotisk del av världen kommer du ifrån?" Till svart politiker. 1999.
  • "Snubblar folk över dig?" Till en rullstolsburen. 2002.
  • "De är ett elände. Jag har en i mitt badrum och varje gång jag sätter på varmvattnet sätter den igång." Prinsen om brandvarnare. Till en kvinna som förlorat sina två barn i en brand.
Det börjar bli på tiden att pensionera monarkin! Det här kanske kan vara en lösning!?

måndag 27 juni 2011

Världens bästa serie!

"In treatment..."

Han är så förståndig och så lyssnande. Han tummar på hakan och lägger huvudet på sne innan han kommer med kluriga frågor och goda råd. Alla avsnitten går som i "slowmotion" på något sätt. Bara ett samtal mellan två människor. Man behöver inte ha en massa acton, effekter och balla klipp. Ett bra manus med bra dialog, sköna skådespelare och en duktig regissör räcker!

Jag vill också sitta i en soffa på en mysig mottagning och berätta om mina vansinnigt intressanta vardagsproblem för en klok person! En person som bara lyssnar till mig och hjälper mig att lösa de där fanatstiska udda och intressanta problem som bara jag har!

Se! Du måste se! Läs här!

söndag 26 juni 2011

Dagen efter...

Smultron överallt...

Midsommardagen är verkligen dagen efter! Det var det nog för alla... Alla sov överallt! Det som är så märkligt med den här stugan är att den, på något konstigt sätt, är större på insidan än på utsidan!? Jag vet inte hur det fungerar faktiskt?

Yngste kusinen med fru fixade till frukost. Frukost förresten? Det var mer än brunch. Och vilken brunch!? Den slog de flesta hotellbruncher med hästlängder. Efter te, goda smörgåsar, youghurt med musli, äggröra, prinskorv och ett glas juice försvann "dagenefterkänslan" och livet började återvända. Dagen lunkade fram i sakta mak. Folk sov lite middag då och då. Själv var jag faktiskt uppe hela dagen och kollade in barnen medan alla föräldrarna sov.

På kvällen var det jag och frun tillsammans med äldsta kusinen och hans fru som fixade middag. Jag och frun fixade en fransk potatissallad och en sommarsallad medan kusinen grillade kött. Han är riktigt bra på att grilla! Bättre än de flesta!

Här växer det smultron överallt. Det är bara att gå ut och plocka en näve friska och goda bär! Det är gott och ser vackert ut med lite smultron i vinet! Sedan satt vi uppe alldeles för länge och spelade en massa roliga sällskapsspel. Sent blev det! Det blir det alltid här!

lördag 25 juni 2011

Facit

Melodikryss nr 25, 2011-06-25

fredag 24 juni 2011

Jättemycket midsommar!

Tjocka släkten...

Vad många vi är!? Och vad kul vi har!? Jag har en himla tokig och rolig släkt! Så är det!

Vi gav oss iväg hemifrån på förmiddagen. Vi åkte direkt till festplatsen, som ligger på strandängen i det lilla sommarstugeområdet. Midsommarstången restes av några eldsjälar i den lokala sommmastugeföreningen. Musiken spelades upp och dansen började. Vi mötte upp med yngsta kusinen, hans fru och deras två barn. Med var även hans storebror, den äldre kusinen, tillsammans med deras två barn. Senare kom även äldsta sonen till mellankusinen. Hon, alltså mellankusinen, hennes man och två av deras barn var kvar i stugan tillsammans med moster och min morbror araben. Ja, arab och arab, förresten. Han har nu bott större delen av sitt liv här i Sverige. Han älskar svenska mat, svenska traditioner och nubbe. Han är nog svenskare än många svenskar... Men det där arabiska blodet är intressant. Det har nog påverkat familjen en del.

Lagom till "små grodorna" och "prästens lilla kråka" blev vi killar kommenderade tillbaka till stugan för att hämta lite dricka och tilltugg. Vi gick mycket sakta tillbaka för att slippa dansen. När vi kom tillbaka fick barnen lite pengar till godis och fiskdamm medan vi vuxna hade en liten spontanpicknick på rosévin och snacks. En trevlig inledning på midsommarfirandet!

Sedan gick vi tillbaka till stugan och började käka silllunch. Yngste kusinens fru är en rivig dalkulla och hon visade sig ha en rik repertoar på snapsvisor. Håhå, jaja... Moster fyller jämt i dagarna så hon uppvaktades av barnen med presenter. Resor och upplevelser blev presenterna. Barnen lekte och vi snackade och drack. Mysig samvaro i trevligt sällskap!

Äldste kusinen är galen i turneringar och statistik. Han gör alltid olika tävlingar och turneringar som involverar alla deltagare. Det här gången var det en kamp som handlade om att slänga en tung vedkubbe på en kägla och träffa den på olika avstånd. Självklart vann jag! Jag äger! Och dessutom har jag ju medfött bollsinne! Så är det! Eller!?

Kvällen kom och grillen tändes. Vi satt ute till sena natten!

Glad midsommar!

By the way; Mittenkusinen är gravid igen! Barn nummer fyra!? Inte klokt! Det måste vara det där arabblodet!? Grattis!

torsdag 23 juni 2011

Midsommar

Midsommar!

Full rulle på jobbet idag igen! Fortsatte att springa ner för alla trapporna på de stora sjukhusen. Men den här gången hade jag lite mer koll på hur trapphusen var lokaliserade och såg till att inte gå in på samma avdelning med än en gång. Man lär sig av sina misstag, sägs det!

Frun jobbar ikväll så jag hämtade sonen från skolan. Sedan gick vi och handlade all midsommarmat innan vi gick hem och lagade middag. Då det är torsdag fick det bli pannkaksmiddag. Frun hade en skön dag, såg jag på Facebook. Manikyr, fika och massage innan hon gick till jobbet. Vad skönt med lite egentid! Det har jag inte haft på många månader! Fast det där förstår inte frun...

Midsommar gör att det är kortvecka, vilket innebär att jag, som vanligt, inte hann med allt. Nu ska jag jobba på kontoret två veckor innan semestern. Jag hoppas hinna med allt som ligger efter och göra det mesta av höstplaneringen. Nu börjar det äntligen bli lite lugnare på jobbet. Fast någon tid för kompledigt finns inte på världskartan. Det får bli till jul och nyår!

Midsommarhelgen kommer vi att spendera på landet. Moster och morbror bor i en kranskommun långt borta åt fanders. Men på somrarna flyttar de till finaste stugan vid vackraste sjön. Bara fem minuter från Farsta!? Så när de är "på landet" är de nästan "i stan". Men stugan, eller stugorna, ligger mitt i "spenaten". Stockholm är fantastiskt med naturen och landsbygden så nära storstadspulsen!

För utom moster och morbror (de har utnämnt sig till "reservfarmor" och "reservfarfar" när mina föräldrar föll ifrån...) så kommer deras tre barn (mina kusiner) med respektive och en massa barn. Jag menar verkligen en hel drös med ungar! Den här delen av släkten är värre än kaniner! Så är det! Massa mat och dryck varvas med dans kring stången och lekar. Så brukar det bli! Det ska bli hur kul som helst att träffa alla igen. En del av kusinerna har jag inte sett på länge.

Glad midsommar på Er alla!

onsdag 22 juni 2011

Spring i trappor!

Mycket spring blev det!

Idag har jag sprungit runt till alla avdelningar på de stora sjukhusen och delat ut viktig information. Jag tog alla hissar upp till översta våningen och sprang sedan trapporna ner förbi alla avdelningarna. Mot slutet av dagen tyckte jag att personalen på avdelningarna tittade lite konstigt på mig... Varför då!?

Det visade sig att jag redan delat ut informationen till dem fast från ett annat trapphus. Nu försökte jag pracka på dem samma material, även om jag försökte från ett annat håll...

Dags att åka hem!

tisdag 21 juni 2011

Noll hål!


Sexigt! Eller inte...

Tandläkaren ringde här om dagen. Jag fick en återbudstid idag. Perfekt! Då kunde den där tillfälliga fyllningen fixas till och dessutom den andra gamla amalgamfyllningen som visst fått en fraktur. Tandläkaren frågade om jag ville ha lustgas. Hallå!? Flyger fågeln!? Simmar fisken!? Vill jag ha lustgas!? Droga ner mig bara!! Och knussla inte!

Bedövningen tog inte riktigt som den skulle, så jag fick en massa extra. Allt fixades till och jag behöver inte gå dit igen på länge! Jag älskar verkligen min tandläkare! Fast på ett rejält avstånd! Ju längre hon är från min mun, desto mer älskar jag henne! Så är det! Nu är alla tänderna fixade!

Sedan drog jag direkt till kontoret. På vägen köpte jag med mig lunch. Jag var hungrig, då jag hade slarvat med frukosten... Men det visade sig inte vara så enkelt att äta lunch då man fortfarande var bedövad i halva tungan och halva ansiktet. Efter ett tag gav jag upp. Då hade jag, av misstag, tuggat på både tungan och insidan av kinden! Fattar ni mitt lidande!? Satan i gatan vad det gör ont nu!

Föda barn är en barnlek om man jämför med ett köttsår på insidan av kinden! Så är det!

måndag 20 juni 2011

Fixat!

Man måste ha gott om tid...

Jag vill ju inte vara med om att stå utan giltigt pass i en passkontroll en gång till. Så nu åkte jag direkt till passexpeditionen på Kungsholmen. Det var nog kanske inte sådär jättesmart att åka dit på en måndag, visade det sig... När jag köat till maskinen som spottar ut sig kölappar visade det sig att jag hade över 300 nummer framför mig. Det här kommer att ta flera timmar! Jag hann med att besöka ett närbeläget sjukhus, äta lunch och promenera gata upp och gata ner.

En gång för mycket länge sedan bodde jag i de här kvarteren. Det var en mycket glad tid och en mycket ledsam tid. Mycket, väldigt mycket, av båda faktiskt. Jag gillar Kungsholmen. Det har skett ett generationsskifte bland invånarna. Förr var det bara pensionärer som bodde här. En massa kontor och förvaltningar verkar ha försvunnit och gett en del nya bostäder. Det hade kommit en massa mysiga fik och kvarterskrogar överallt. Men inte är det Södermalm, inte! Jag gillar min sköna ö! Det är något med stämningen här som helt enkelt inte finns i någon annan stadsdel. Så är det!

Om fem dagar ska jag tillbaka till Kungsholmen och stå i kö. Då ska mitt nya pass vara klart att hämtas ut. Jag har sett resultatet på en bildskärm. Jag ser ut som en gangster på rymmen. namnteckningen ser helt tokig ut. Men jag fick med fingeravtrycken! Det gick lätt som en plätt. Kanske beror det på riklig handsvett!?

Jag ska redan nu skriva in i almanackan att det är dags att ansöka om nytt pass i juni 2016...

söndag 19 juni 2011

Bloggen lever!

Nja, lite kan man ju behålla för sig själv...

Bloggen har varit lite eftersatt den senaste tiden. Tidsbrist och det faktum att internetuppkoppling kostade 10 euro per timme i otrevliga Italien gjorde att jag halkade efter lite.

Inte för att min blogg är speciellt betydelsefull eller betyder något ute i den stora cybervärlden. Men, trots det, blir det alltid en massa tjat om den inte har uppdaterats. Det uppskattas! Jag har skrivit ner lite kråkor på lösa papper under den tiden jag inte haft tillgång till datorn. Nu är alla anteckningar renskrivna. Scrolla ner och häng med!

lördag 18 juni 2011

Facit

Melodikryss nr 24, 2011-06-18

fredag 17 juni 2011

Telefonkonferens

Dags för telefonkonferens...

Idag kom jag ihåg den där viktiga telefonkonferensen som jag glömde bort förra veckan. Det var bra gjort av mig! Dessutom var jag rejält förberedd och inläst på det som skulle avhandlas.

Jag är bra!

torsdag 16 juni 2011

Schengen

Schengen... Fungerar faktiskt!

Jag hade bokat ett sent kvällsflyg hem. Det gav mig några lediga eftermiddagstimmar då jag kunde utforska staden Bologna lite på egen hand. En ganska fin stad, men det var riktigt varmt och många affärer var stängda för siesta. Men lite atmosfär hann jag insupa. Här ligger Europas äldsta universitet. Det grundades redan år 1088. Imponerande! Då levde vi väl fortfarande i grottor här uppe i Norden!?

Jag åkte ut i god tid till flygplatsen, eftersom jag inte hade något giltigt pass. Skulle det bli något krångel så skulle jag i alla fall ha tid. När det var dags för incheckning var jag överdrivet trevlig mot damen bakom disken. Jösses, vad jag flirtade! Och det fungerade. Körkort klassas inte som identitetshandling i Italien och hon ville inte godkänna den först. Men eftersom jag "var på väg hem", kunde hon göra ett undantag... Mille Grazie!

Jag sprang genom säkerhetskontrollen och höll mig sedan på rätt sida om passkontrollen hela resan hem. Bolognas flygplats är mycket liten och trist. Inte ens någon bra shopping finns. Eller ett fik. Eller ens någon bar... Fast jag hittade min favoritprodukt från Biotherm. Den som inte längre finns att köpa i Sverige, av någon konstig anledning...

Om Bolognas flygplats var liten och tråkig var Frankfurts flygplats stor och tråkig. Franfurts flygplats är egentligen bara en stor och lång korridor. Ingen bra shopping alls. Fast det hade jag knappast tid med. Det var bara att springa till utgången direkt.

På måndag ska jag fixa nytt pass! Så får det bli!

Italien

Italien, inget för mig...

Äntligen hemma efter långa och intensiva dagar nere i Bologna! Borta bra men hemma bäst... Så är det!

Kongressen var kul och lärorik. Men jag vet inte om jag är så imponerad av Italien!? Jag träffade inte en enda snäll och hjälpsam italienare. Konstigt, vad!? Allt var krångligt eller omöjligt. Ingenting fungerade riktigt som det skulle. Dessutom åt jag uteslutande äcklig mat! Jodå, jag skojar inte! Trist frukost, överkokt kall pasta och torra mackor och små pizzabitar. Italienska mat är banne mig mycket godare hemma i Sverige! Är man i Bologna måste man ju äta Spagetti Bolognese. Det hör liksom till. Men 20 euro för överkokt, uppvärmd pasta med surt rumstempererat vitt vin!? Nej, det är inte okey!

Jag är ju van vid mitt Grekland. Där fungerar inte allt som det ska, men man blir i alla fall mött med vänlighet och respekt. Det kommer man långt med! Det finns så många vackra länder med god mat i Europa. Turkiet, Österrike, Holland, Montenegro, Kroatien, Slovenien, Spanien, Portugal och så förstås Grekland. Jag besöker hellre dem än återvänder till trista, tråkiga och osmakliga Italien...

Basta!

onsdag 15 juni 2011

Galamiddag

Galamiddag på galamiddag...

Igår hade vi en fantastisk galamiddag på ett slott utanför staden. Det sades att slottet hade varit påvens sommarslott. Jag vet inte riktigt vilken påve man talade om. Det var en fantastisk kväll! Middagen arrangerades av oss och med var alla kollegorna samt våra kunder.

Vi kom fram till det vackra slottet efter en stunds bussresa. Det var först lite drinkar och mingel innan vi gick ner på den vackra borggården och satte oss till bords. Då vädret varit ostadigt under dagen hade man för säkerhets skull satt upp ett stort segel som tak över oss. Dukningen och ljussättningen var magisk. Vi bjöds på riktigt god mat och rolig underhållning.

Sedan var det hem till hotellet och sova ett par timmar innan det var dags att gå till kongresscentret igen. Nu börjar man faktiskt känna av sömnbristen...

Ikväll var det dags för ännu en galamiddag. Den här gången var det organisationen bakom kongressen som arrangerade kvällen. Vi var på ett stort palats, som ligger vid Neptunusplatsen inne i Bologna. Moddag för över 1000 personer. Ljudnivån var hög och stämningen god. Inte lika fint eller lika gott som gårdagens middag, men mycket trevlig i alla fall. På småtimmarna hamnade jag på en liten trattoria tillsammans med en del kunder. Kollegorna hade redan gått hem för länge sedan...

Dags att sova efter en lång dag. Jisses! Jag hinner inte sova många timmar inatt heller! Jag är för gammal för detta nattsuddande!

måndag 13 juni 2011

Stum i benen!

Före...

Jag hann köpa ett par stödstrumpor på Arlanda. Det var en god investering!

Efter...

söndag 12 juni 2011

Jobb!

Nu kör vi!

På med mörk skjorta, slips och mörk kostym. Passar perfekt i 32 graders värme. Men ser verkligen fräsch ut! Jodå! Eller not...

Först ett "briefingmöte" tillsammand med kollegorna från huvudkontoret "over there" och alla kollegor från Europa. Planer och strategier delgavs. Ett var säkert! Vi äger utställnignen med den största montern och dessutom ett eget internetcafé i den andra utställningshallen. Coolt!

Sedan var det dags för vårt eget satellitesymposium, vilkten blev mycket välbesökt. Därpå följde invigningscermoni, welcomeparty och utställning. Det blev trångt i montern på en gång. Det är riktigt kul ett jobba ihop tillsammans med alla språk och nationaliteter!

Nu är jag trött och helt stum i benen! Som det ska vara! Tjingeling!

lördag 11 juni 2011

Framme!

Säng, säng, säng... Sova, sova, sova!

Gick upp tidigt och packade det sista. Sedan drog jag förbi Sjöstan för att mata vännens katter. De kom faktiskt fram till dörren och mötte mig, men sprang iväg snabbt när de såg att jag inte var deras matte. De såg i alla fall ut att må bra.  Lådan rensades och matskålar fylldes innan färden fortsatte mot Arlanda.

Väl framme checkade jag in i extremt god tid. Det gick alldeles utmärkt att checka in med bara ett körkort. För säkerhets skull hade jag med mig mitt gamla, utgångna, pass. Skulle det bli problem på vägen så planerade jag att visa upp passet och hoppas på att ingen skulle märka att det faktiskt inte längre var giltigt... Går det, så går det!

Jag fick ett sms från underbara kollegan "människomänniskan" som skrev; "Tjo! Ha det riktigt gott i Italien och må inte Gomorran få tag i din själ!" Jag svarade som det var: "Jag har redan sålt min själ till Diners Club och sitter i loungen.". Och det var faktiskt sant! Jag hann med att käka lite sen frukost innan det bar iväg.

Mellanlandning i Munchen, med lite flygstrul. Flyget till Bologna hade pajat på något vis, men Lufthansa lyckades på något sätt fixa ett nytt flygplan med besättning och allt. Snyggt! Vi kom iväg mindre än en timma försenade. Och då kan det väl nästan inte räknas som en försening!? Inte om man har jobbat med charter i alla fall. Då kunde en flygförsening vara på 36 timmar!

På Munchens flygplats finns det en lounge för Diners, men den ligger utanför Schengen-området på terminalen. Jag bestämde mig för att undvika passkontroller in i det längsta och höll mig innanför Schengen. Så fick det bli!

Från flygplatsen i Bologna bar det iväg till hotellet. En del av kollegorna hade redan anlänt. Hotellet var riktigt fint, men låg lite utanför stan. Men det är gångavstånd till kongressen och utställningen. Det uppskattas! Molnigt, men varmt och klibbigt. Under hela dagern har jag bara käkat mackor. Man får nämligen ingen flygplansmat nuförtiden. Bara om man flyger med Malmö Aviation... Det blev en riktigt sen middag då vi inväntade flera kollegor.

Nu är jag riktigt trött! Imorgon börjar allvaret! Buona notte!

fredag 10 juni 2011

Shit!

Färskvara...

Imorgon åker jag till Italien. Och nu har jag upptäckt att mitt pass har gått ut! Klantigt! Det verkar som om passen bara håller i fem år nu för tiden. Polisen vill väl tjäna lite mer pengar, kanske!? Förmodligen vet hela befolkningen om att passen numer håller i fem år. Men det gjorde inte jag. Vad ska jag göra?

Jag kollade på polisens hemsida. Jag ska till Italien via en mellanlandning i Tyskland. Både Tyskland och Italien är med i Schengen, vilket innebär att man inte ska behöva något pass. Det ska räcka med id-kort. Jag hoppas det stämmer! Man kan göra ett provisoriskt pass på Arlanda. Det kostar 900 spänn och gäller för en resa.

Jag åker ut i god tid imorgon och ser om det funkar att checka in med bara id-kort. Gör det inte det så hinner jag fixa ett provisoriskt pass. Det vore mycket pinsamt om jag inte kom med. Jag tror inte min arbetsgivare skulle uppskatta det!

Natti, natti!

Åsså denna vecka...

Måndag och Tisdag

Konferens...

Arbetsveckans första två dagar ägnades åt konferens. Det är alltid trevligt att träffa kollegorna utifrån landet. De här konferenserna är liksom vårt "fikarum". Det är där vi snackar skit, utbyter erfarenheter och har skoj. Och så en himla massa arbete också, förstås!

Vi var på ett trevligt ställe i Uppland. Vi åt snittar och drack bubbel på en äng. Vi han även med en grillbuffé i sommarkvällen och dricka vin i sommarnatten. Men det var lite "smolk i bägaren"... Gamla fina kollegor tackades av då de skulle trampa upp nya stigar i livet. Hej då, på er!

Skönt att umgås med vuxna människor efter långhelgen med småkillarna!


Torsdag
Äntligen fick jag ett samtal...

Min tandläkare ringde och sade att de hade fått ett återbud och hade en tid ledig. Toppen! Då slapp jag gå till tandakuten. Tanden fixades fint. Nu kan jag tugga utan att rispa tungan och insidan av kinden. Och utan att det fastnar en massa matrester i tanden. Puh!

Dessutom hann vi med en undersökning. Inga hål! Fast en gammal fyllning som ska bytas ut efter sommaren. Jag kom lindrigt undan. Tack!


Fredag

Packad och klar...

Dagen började med en fantastiskt fin, stämningsfull och roliga avslutning på skolgården. Sonens första skolavslutning! Jag var riktigt rörd! Det hela avslutades med klassfika och avtackning av väldens bästa lärarteam. De fick alla fina presenter av oss. De fick varsin bok där barnen skrivit saker om lärarna. De fick även varsitt smycke med några av dessa ord fanns ingraverade. Det var fint och mycket uppskattat!

Nu är klockan sen och väskan packad. Sonen och frun är på studentuppvaktning. Imorgon sticker jag på jobb i Italien ett par dagar. Jag skulle hellre vilja sova, men det kommer bli kul! Bara jag kommer dit!

Buona notte!



måndag 6 juni 2011

"Vicken vecka!"

Nej, jag fick inte ihop det alls... Så blev det!

Vilken vecka det blev! Alltså förra veckan. Jag har ju inte hunnit skriva här på ett tag. Det har helt enkelt varit riktigt mycket att göra! Det var ju bara två och en halv dagars arbete och sedan fem dagars ledighet. Jag borde verkligen inte klaga, men jag fick det inte att fungera. Men skit i det! Jag kommer väl ikapp förr eller senare. Skönt att sommaren är här och det snart lugnar ner sig lite Jag får väl hinna ikapp då!? Så får det bli!

På måndag och tisdag var det måndag och tisdag. Men på onsdag blev det plötsligt fredag!? Och så jobbade man bara halvdag... På torsdag var det lördag, och det var det faktiskt på fredag, lördag och söndag också!? Det var först på måndag det blev söndag. Och sedan var det måndag på tisdag... Snurrigt!


Måndag

Veckan började trist. Jag spenderade en hel förmiddag på tandakuten på S:t Eriks Sjukhus. Trots det hann jag aldrig träffa en tandläkare. Jag var tvungen att bege mig till jobbet efter timmar med fruktlös väntan. Kratern i min tand får klara sig ett tag till. Det värsta är att de vassa kanterna på tanden rispar i både kind och tunga. För att inte tala om hur jobbigt det är att bara kunna tugga på ena sidan!? Ja, ja! Jag vet! Det finns folk som har värre problem...

Sedan var jag på en trevlig utställning med trevliga människor och trevliga besökare. Nej, jag är faktiskt inte alls ironisk! Det var riktigt trevligt och lärorikt! Jajamän! Men jag borde ha kommit ihåg stödstrumporna! Benen kändes som stockar!


Tisdag

Fel i planeringen...

Jag jobbade i Eskilstuna och Västerås i tisdags. Det var varmt och trevlig. Många kära återseenden. Jag har ju börjat jobba i dessa områden igen efter en tids uppehåll. Men jag var lite orutinerad! Jag hade bokat in Eskilstuna på förmiddagen och Västerås på eftermiddagen. Det var ju helt fel! Man ska aldrig köra från Västerås mot Stockholm. E18 stinker! Och Norrtull! Timmar i bilköer! Blä! Kom ihåg att boka åt andra hållet nästa gång...


Onsdag


Jag hann bara gå igenom mailen och ringa alla telefonsamtal som stod på min lista. Sedan var klockan 13 och jag stängde av mobilen och slog ihop datorn. Därefter sprang jag till frissan och fixade till barret. Jag har ju konferens nästa vecka och kongress veckan därpå. Man måste ju klippa bort de där ostyriga loclarna som står åt alla håll... Det blev faktiskt helt OK! Trots att jag hade en ny frissa... Att byta frissa är lika stort och allvarligt som att byta tandläkare eller fru. Jo, så är det! Stort steg i livet... Nej, jag bytte inte frisyr!


Torsdag
Frun jobbar hela helgen, som vanligt... Så de där sköna lediga dagarna blev inte så speciellt lediga. Men vi gjorde dem trevliga i alla fall.

Jag och sonen hade en lugn skön morgon. Sedan tog vi en skön promenad in till stan. Vi promenerade längs vattnet och talade om ditt och datt. Jag tycker det är trevligare med stora barn än med dräggliga bajsiga bebisar. Var sak har väl sin charm, men det här med barn verkar liksom bara bli roligare och roligare.

Målet för dagen var "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Och vi smakade och åt.
Sonen tog en hamburgare från "Max" och senare en crepes med Nutellakräm. Han var nöjd. Jag tog några piripiri-kryddade kycklingspett på en restaurang som heter "Koloni". De var goda! Mycket goda! Men hallå!? 75 spänn för tre tuggor!? Det var verkligen skit! Men man kan väl lura hur många som helst i Kungsträdgården. det kommer ju alltid nya kunder. Skitrestaurang! Jag kommer aldrig besöka stället någonsin! Lägg "Koloni" på minnet!
Sedan gick jag till ett säkert kort! Söderrestaurangen "Koh Pangan". God och prisvärd thaimat i stora porttioner. Tack för det!


Fredag

Klämdag! (Långsökt koppling till bilden!?)

Bror och svägerska åkte till Belgrad på bröllop. Så stora kusinen kom och bodde här över helgen. Han har blivit så stor och så förståndig. Dessvärre transformerades sonen till en riktig skitunge som var ett rent helvete hela helgen! Hoppas det är en fas de växer ifrån...


Lördag


En heldag på "Lådbilslandet" i Nykvarn...

Sonen och kusinen gick upp vid halvsjutiden. Jag höll på att döda dem, men de var rätt duktiga ändå. De såg lite på TV och spelade på sina Nintendo DS ett par timmar. Jag går inte upp tidigt på en helg! Nej, det gör jag inte! Bara sjuka människor går upp tidigt på helgerna! Jag hatar dessa präktiga människor som tror de är bättre och nyttigare än andra. Så är det inte! De mår bara dåligt och måste kompensera detta med att vara präktiga. Det funkar inte! Släpp en fis och gå och lägg er!

Frun gick visserligen upp i ottan, men hon skulle till jobbet. Annars hade hon sovit klart. Vi gillar att sova! Sedan var det frukost och melodikrysset. Matsäck packades därefter och vi drog till "Lådbilslandet".

En heldag i solen med en massa lådbilsåk, karusell, hoppborg, flottstakning och en massa annat. Lunch i gröngräset och glass att svalka sig med. Det var varmt! Jag fick faktiskt lite färg! Men det är en riktig "bonnabränna" som man säger i Skåne.

Efter en heldag på "Lådbilslandet"...


Söndag
Man kan inte få nog av "Smaka på Stockholm"...

Söndag är ingen vilodag om man har två morgonpigga kusiner som river lägenheten i ottan. Nej, så är det! Vi käkade frukost och tvingade sedan de små liven att gå hela vägen in till stan. Är vi trötta så ska, ta mig tusan, de också vara det!

Målet, återigen, var "Smaka på Stockholm" i Kungsträdgården. Den här gången var vi lite tidigare, vilket innebar att det inte var en sådan trängsel. Vi gick förbi ett jättestort norskt tält. Där marknadsförde man norsk fisk. Det är ju det vi äter när vi har fisk på middagsbordet. Där kunde man anmäla sina barn till matlagningsgrupper. Frun var snabbt där och anmälde sonen och kusinen till en matlagningslektion. Vi slängde in dem i tältet och de togs om hand av en norsk kock.

De fick se på olika fiskar och sedan laga en laxrätt som grillades i folie. Kocken talade svår "Bergianska", dvs norska på dialekt från Bergen. Men det märkte inte killarna. De förstod ändå. Kan det vara så att om man inte är medveten om språkskillnader så fokuserar man på likheter istället? De hade kul därinne och fick sedan äta sin fisk efter avslutad lektion. Jag och frun passade på ett dricka lite cider i solen.

En bra dag!

Hoppborg, igen!?


Måndag


Nationaldag!

Frun jobbade förstås. Men vi killar tillbringade dagen i Stora Blecktornsparken. Här är det ett festligt nationaldagsfirande med hoppborg (helgens tredje hoppborg...), ansiktsmålning, korvgrillning, kaninhoppning och en massa lek. Det vara bara att släppa iväg killarna och springa av sig.

De kom tillbaka om det var hungriga, törstiga eller kissnödiga. Under tiden kunde jag tala med en massa andra föräldrar. Sent på kvällen kom bror och svägerska hem. Bror kom över och hämtade den sovande stora kusinen. Killarna hade haft en bra helg!

Vicken vecka!

lördag 4 juni 2011

Facit

Facit, Melodikryss nr 22, 2011-06-04